Реклама / Ads
4| 7874 |27.05.2015 НОВИНИ

Ахундова за Фрог: Служители в КТБ са били шпионирани и пребърквани

.
Вера Ахундова
Служители на КТБ са били шпионирани. Пребърквани са да не би да изнасят документи. За квестора Елена Костадинчев има информация, че е дебнала хората и се е държала лошо с тях. Преди като е работила в БНБ, е била в много лоши отношения с колегите си. Държала се е арогантно и безобразно, затова са я помолили да напусне, разказа пред Фрог нюз Вера Ахундова от неправителствената организация „Ние, гражданите”.
 

Служителите на КТБ са шпионирани от екран. Трудили са се без работно време и без заплащане. Шпионите за вземали високи заплати. Шиваров е такъв и е получавал по 11 000 лева на месец. Между 216-264 хиляди на месец са плащани по граждански договори. Тези пари са ги вземали юристи. Има щатни юристконсулти на банката, които са вършили цялата работа. Въпреки това са били наемани отвън такива. Така се получавало дублиране на една и съща дейност, като на външните специалисти са се плащали маса пари, обяснява Ахундова.    

 

Весела Дахтерова- Голан, която е най-новият член в листата на синдиците, също е била на хранилка в КТБ. Тя е протеже на Нели Кордовска от „Банков надзор” на БНБ. На Голан й броят по 15 000 лева на месец, за да съветва по въпросите, свързани със специалния надзор, разкри Ахундова.

 

Между вложителите в КТБ се заговори, че посещението на американската посланичка Марси Рийс в централата на банката е с цел опипване на почвата, тъй като американска банка проявявала интерес към фалираната банка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8498 |20.05.2015 Само във Фрог: Слухове свалят Христо Динев от поста шеф на СГП . 42| 10360 |20.05.2015 Д. Божилов пред Фрог: Цветанов ще бъде пожертван, ще го осъдят . 31| 11658 |19.05.2015 Р. Гечев за Фрог: С 6 млрд. за 3 дни Кордовска ощетява данъкоплатеца?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads