Реклама / Ads
0| 6222 |28.03.2016 НОВИНИ

Академик Марков: В Европа страдат невинни, а не шефове на ЕС

.
Академик Георги Марков
“Безпомощният жалък Европейски съюз е поставен на колене от няколко убийци, до месец – два ще има нов кървав атентат”. Академик Георги Марков си припомни тези свои думи и опонира на доц. Светослав Малинов и смята, че Орбан, Земан виждат отчаянието, че ЕС не може да ги защити. Той може да е гигант икономически, политически, но е едно военно джудже.
 
Няма армия, има НАТО, но това са Съединените щати, а това означава, че Европейският съюз е подчинен на политиката на САЩ и е заложник на Ердоган, каза още акад. Марков пред БНТ.

Военният бюджет на Германия вече е 1.5%, масово разоръжаване, момчетата вече не могат да маршируват, феминизират се, меко казано, това е груба политическа грешка, обобщи Георги Марков. И припомни, че преди 20 години, когато Самюъл Хънтингтън издаде книгата си “Сблъсъкът на цивилизациите”, масово са я отхвърляли, книгата не се е приела от политици, дори от учени,  той е предвидил още в началото на 90-те години днешните проблеми. Опонирали са, че трябва да има диалог между цивилизациите, създали са международно движение “Да отворим домовете си, сърцата си”. Либерална Европа е със слаба имунна система, тя не може да защити себе си, подчерта историкът.

“Отвратен съм, защото избиват хора невинни, случайни, а тези, които ръководят Европейския съюз, те са под строга охрана, на всеки 3 месеца държат надгробни слова, панихиди, едни и същи изтъркани приказки и казват: Ние сега ще спрем тероризма. До следващия атентат”, каза акад. Марков.

Историкът припомни изявления на Меркел и Камерън преди 3 години, когато са казали, че не могат да се интегрират тези мюсюлмански общности. Такива общности в Германия има още от 50-те и 60-те години, тогава те са се стараели, а сега младите казват: “не, ние сме тук, ние сме различни, искаме по наши закони, по наши обичаи, вие ще се съобразявате с нас, а не ние с вас”, поясни академикът. Има мюсюлмански гета, където и полицията не смее да влезе, там европейската власт е безпомощна, посочи Марков. За да се справи Европа, трябва да изберем сигурността пред демокрацията. А от част от суверенитета ние доброволно сме се отказали, ние не може да чакаме някой от Брюксел да ни разреши да направим едно телено заграждение по границата с Гърция, коментира историкът.

“Разградихме си държавата и разбирам Виктор Орбан и Земан – те не могат да бъдат обвинявани с ирония, защото маджарите през 56 година скочиха срещу съветските танкове, казаха Варшавски договор – не, сега казват НАТО, но ние искаме собствена сигурност, ние не можем да разчитаме чичо Сам да дойде с 4 танка и с 2 самолета и да изплаши някого”, каза акад. Георги Марков.

























Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4445 |27.03.2016 В. Чуков: Над 2000 джихадисти в Европа са в неизвестност за службите . 0| 5896 |25.03.2016 Райчев: България ще се мутризира, разпадне ли се Европа . 0| 9187 |25.03.2016 Г. Марков: Европа е без гащи, мина времето на Меркел и Оланд . 0| 5035 |24.03.2016 Николай Марков: Имаме сива система за сигурност, както и сива икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads