Реклама / Ads
19| 8722 |01.02.2014 НОВИНИ

Академик Сендов: Престъпление на Луканов е, че не позволи Дертлиев да е президент

.
„Едно от най-големите престъпления на Луканов е, че не позволи Петър Дертлиев да стане министър председател. Бях уговорил да решат въпроса в парламента. Беше ми казано, че въпросът е решен, че Луканов се разбрал с Желев, че той ще бъде президент. Това разкри Благовест Сендов в предаването на Диков по Нова телевизия.
 

Защо рухна дясното? Защото дясното беше създадено по поръчка на лявото. Луканов искаше да си отгледа опозиция и да си я управлява. Това продължава и досега.“

Академик Благовест Сендов е обмислял да избяга зад граница. В последния момент обаче се отказал, защото се уплашил от последствията. „Мислех да бягам зад граница, но видях как пребиха мои съученици, които ги хванаха и се отказах. Затова си начертах такъв план да се отскубна от асеновградската опека и да следвам в Софийския университет.


Работих три години в служба чистотата. Сега като ходя по улиците и гледам чистачксите, си казвам, че чистех по-сръчно от тях.“

Сендов коментира и последните скандали около БСП и снемането на доверие от членове на партията, които влизат в новия проект на Георги Първанов.

„АБВ не е толкова проблем на БСП, колкото на Николай Бареков. От това, което говори Бареков и то доста сполучливо, мисля, че към него ще се обърнат хора, които не искат да гласуват за БСП. Това са хора, които искат да дадат вота си за нещо, което да не е в унисон с ръководството на БСП. А сега се явяват двама кандидати за тях – АБВ и Бареков. Така че там ще трябва да бъде фронтът. Първанов явно смята, че ще спечели и ако това стане, ще бъде спасител. Ако не – предател. Затова президенти не трябва да стават хора, по-млади от 70 години, та като свърши мандатът им, да са кротки“, убеден е Благовест Сендов.

Малко известен факт е, че  сендов е бил до покойния вече министър председател Петър Младенов в онзи прословут момент, когато произнася репликата си за танковете.„Тогава, когато беше голямата демонстрация, решихме, че с Нешка Робева трябва да излезем и да поговорим с протестиращите. Младенов беше излязъл пред НС и го чух, но никой не ме е викал после да ставам свидетел. „Той не каза „Танковете да дойдат“, а: „Какво искате сега, танковете ли да дойдат?!“ Но това беше един повод Луканов да го принуди да си подаде оставката“, спомня си Благовест Сендов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4786 |17.12.2013 Борисов: Да подслушваш опозицията е тежко престъпление . 21| 5738 |31.10.2013 Румен Гечев за протестите: Нарушаването на закона е престъпление . 39| 6184 |29.09.2013 Спас Гърневски: СДС и ДСБ извършиха престъпление срещу сините . 111| 4853 |12.06.2013 Прокуратурата: Цветанов съзнателно е допуснал подчинени му лица да извършат престъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads