Реклама / Ads
7| 5742 |21.05.2013 НОВИНИ

Ако има вина на ЧЕЗ за смъртта на Ангел Капсъзов, максималната глоба е 1 млн. лева

.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проверява случая с починалото вчера от токов удар 10-годишно момче в село Копривлен, съобщи БНР.
 

Председателят на регулатора Евгения Харитонова обясни, че при доказано нарушение от страна на дружеството ЧЕЗ, максималната финансова санкция, която ДКЕВР може да му наложи, е 1 милион лева, предаде БГНЕС.

Тя допълни, че случаят с починалия Ангел Капсъзов не може да влезе в процедурата по отнемане на лицензията на ЧЕЗ: "Не знам, не мисля че... Може страшно да звучи, но за един смъртен случай, знаете ли в енергетиката колко смъртни случаи има такива при ремонтни работи, това значи да закрием цялата система".

10-годишно дете издъхна в късния следобед на 19 май, убито от ток, течащ от открит кабел по оградата на училището в село Копривлен. Ангел Капсъзов е играл с топка в неделния ден с приятели в училищния двор. Докосването му до оградата, по която от необезопасен кабел протичало електрическо напрежение, коствало живота му.

Цялото село е потресено от жестоката смърт на четвъртокласника, чийто живот бе отнет вследствие на безотговорността на институциите, включително и ЧЕЗ, които днес изказаха съболезнования на семейството на починалото дете.

Директорката на учебното заведение Лазарина Янева многократно подавала сигнали в електроразпределителното дружество, децата често се оплаквали, че при дъжд и във влажно време, като се докоснат до училищната ограда ги удря ток, но досега никой не взел мерки да отстрани оголените кабели.

В селото твърдят, че след вчерашната трагедия служители на ЧЕЗ тайно отрязали по-високо кабела убиец, за да заличат следите от немарливостта си. Според кмета на Копривлен цялото село е опасано с такива кабели, само по централната улица работещи в енергодружеството прибрали висящите отвсякъде жици след ремонтните дейности.

Трагедията в семейството на убитото от ток дете е голяма. Бащата на Ангел починал преди няколко години, а майката сама се грижела за двете си деца. За нелепата смърт на 10-годишния Ангел Капсъзов жителите на Копривлен настояват виновните лица и институции да понесат отговорността си и да бъдат наказани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5187 |10.05.2013 Евангелос Венизелос: Сергей Станишев има нашата най- висока оценка . 10| 6931 |09.05.2013 Има виновен за смъртта на Чочо . 13| 5623 |04.05.2013 Цигани атакуват Спешното в Благоевград след смъртта на двама братя от инфаркт . 2| 5653 |30.04.2013 М. Райков: Една банка държи над половината депозити на държавните предприятия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads