Реклама / Ads
49| 5520 |16.02.2012 НОВИНИ

Ако крадеш парно, отиваш в затвора

.
Валентин Николов
ГЕРБ готви промени в законодателството, чрез които крадците на топлоенергия ще подлежат на драстични наказания. Ще бъдат дадени и повече правомощия на етажната собственост, които да гарантират предотвратяването на измами с отоплението.
 

       Да се криминализира кражбата на топлоенергия и наказанията да бъдат такива, каквито се налагат при кражбата на ток, такива промени в закона за енергетиката, ще бъдат внесени от ГЕРБ след публични дискусии по темата, съобщи заместник-председателят на ПГ на партията Валентин Николов. По думите му по въпроса вече е налице принципното съгласие на ресорното министерство и на ДКЕВР.

 

Сред другите предложения за промени в закона е да се задължат фирмите за дялово разпределение да подменят уредите на абонатите, които да бъдат с радиозасичане и топлинните счетоводители да имат уреди, наречени термовизионни камери за заснемане, както и да се дадат повече правомощия на етажната собственост да се извършват проучвания за съседи с цел да бъдат хванати, ако има измами с топлинната енергия.


Депутатът изтъкна, че абонатите, които крадат енергия не ощетяват топлофикационните дружества, а съседите си. Според него етажната собственост трябва да решава тези проблеми и от тази възможност не следва да възникнат междусъседски войни.

 

Той допълни, че е предложил промяна в закона за енергетиката в частта за собствеността на топлинните уреди, с която те вече могат да бъдат под наем, а да не са задължени абонатите да ги купуват. По думите на Николов наемът на уред е лев на месец, като в тази цена влизат обслужването, засичането, фактурирането на енергията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5369 |10.02.2012 Йоско влиза в затвора за 8 години . 15| 5648 |04.02.2012 Н. Младенов: Ако в интернет можеш да крадеш, можеш и да продаваш . 6| 5126 |22.12.2011 Боевски се среща с жена си за Коледа, в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads