Реклама / Ads
97| 6935 |24.01.2012 НОВИНИ

Ако няма уволнени в МВР, започват граждански протести

.
Семейството от Мировяне, което влезе в последните новинарски хроники заради проявеното насилие над тях от органите на реда, обяви днес на брифинг създаването на Граждански комитет, който да поеме случаите на насилие над български граждани от всякакво естество.
 

 

Това решение са взели след подкрепата, която са получили във Фейсбук и в цялото интернет пространство, което за тях е показателно за нагласите на общественото мнение у нас по този случай и по този проблем.

 
Начкови заявиха категорично, че не са доволни от порицанията, които са получили служители на МВР. 

Очаквахме оставки. Наказанията са недостатъчни на базата на обещанията, които бяха дадени вчера от премиера Бойко Борисов, заяви Малина Начкова.


Съпругата на бития от полицаите Петър Начков поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

 

Той се оправдава с ниско поставените служители в полицията, които не са си свършили работата. Нека не си измива ръцете с тях, те са правили това, което им е наредено", каза тя и попита: Защо смятате, че трябва да съм от партия, за да си търся правата?- запита Начкова

 

Искам целият този ужас и шок да не се случи на някой друг. Подала съм жалба в прокуратурата заради действията на полицията и побоя над мъжа ми", заяви още съпругата на Начков.

 

От семейството очакват оставки на висши ръководни кадри в МВР, прокуратурата да се самосезира за случая, а пострадалите да бъдат овъзмездени за понесените щети и страдания.

 

Ангел Гаждев, общественик и приятел на семейството, пък бе категоричен, че ако не се вземат адекватни мерки по случая на семейството му, ще започнат масови протестни действия, докато министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не си подаде оставката.

Ясно и категорично искаме оставката на Цветанов, заяви Ангел Гаджев. Ако Цветанов не си подаде оставката, ще призовем всички наши последователи във Фейсбук и всички потърпевши за масови протести за оставката на вътрешния министър заради некомпетентното ръководене на МВР, каза още той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5318 |13.01.2012 Уволнените от пощите си тръгват с 10 заплати . 5| 5098 |03.01.2012 Спецсъдилища и прокуратури започват работа . 35| 7204 |30.11.2011 Управляващите клекнаха, започват преговори . 19| 6182 |04.08.2011 Шефът на М-tеl пред уволнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads