Реклама / Ads
4| 4606 |29.01.2020 НОВИНИ

Ако президентът беше послушен, безобиден човек, нямаше да слушаме такива СРС-та

.
Източник: БГНЕС
Безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на Борисов. Това са причините за множеството кризи в страната. Криза в здравеопазването, чумата по животните, водната криза, проблемите с мръсния въздух, боклуците на Европа и света, които превърнаха България в сметище. Системите започват да отказват една след друга. Това коментира във Facebook Корнелия Нинова.
 

“Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Със затваряне устата на смелите, свободните и инакомислещите. И бяхме свидетели в годините на това. Разбира се, първо се започна с нас, от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги, без основание. Години наред ви се втълпява, че „няма алтернатива“. Не, не е така. След това се продължи с журналистите”, коментира лидерката на левицата.

 

“Стигнахте дотам да обгазявате свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството. Но не ви стигна това, насочихте се и стигнахте до президента на държавата. Уважаеми български граждани, как мислите, ако президентът беше един послушен, мълчалив, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме такива СРС-та вчера? Сигурно не”, продължава Нинова.

 

Опозиционният лидер е категоричен - огласяването на СРС-та е законно нарушение, поне по няколко закона в България. Целта е сплашване на президента.

 

“Това е уж юридически акт с политическа цел - отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. А те са - разрушаване на институции. Но не е само това. Случващото се е вредно и опасно”, написа още Нинова.

 

“Знаем, че вотът на доверие не мина. Нека да излезем от математиката и да ви попитаме вас – от това, което чухте от отрицателните вотове, колко от вас са съгласни?”

 

“Но питаме ви – вие за това ли гласувахте? Да дишате рак и да пиете отрова? Да плащате скъпите лекарства, 150 лева в общинска болница и 1050 в частна. Да обеднявате, докато малцина богатеят от вашите доходи. Гласувахте ли да се разгражда и продава държавата? Помислете.”




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4194 |28.01.2020 Вицепрезидентът предлага създаването на Асоциация на българските общности по света . 8| 4136 |28.01.2020 Президентът: Мой основен приоритет ще продължава да бъде отстояване на правовата държава . 2| 3695 |25.01.2020 Президентът Радев изразява съболезнования към Турция . 5| 4022 |21.01.2020 Президентът заминава на посещение в Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads