Реклама / Ads
15| 4468 |14.01.2015 НОВИНИ

Ако Цветанов е флагман на съдебната реформа , ще е кьорфишек

.
Мая Манолова
Ще предложим квадратче "Против всички" в изборните листи. Не е справедливо, ако караме избирателите да гласуват задължително. Настояваме за референдум за задължително гласуване. Аз съм против. Това е право на хората и да накараш някого да гласува насила, не би довело до положителни резултати. Това заяви в "Лице в лице" червената депутатка Мая Манолова.
 
Не може да има любов насила в едно демократично общество. Ако хората гласуват задължително, ще гласуват за най-странни партии. Затова предлагам квадратче " Против всички", допълни тя.

Трябва да бъдат направени сериозно промени в законодателството. Ако санкционираме за негласуване, трябва да създадем условия да гласуват всички.Съмнявам се в искрените желания да бъдат направени тези промени.Даже се съмнявам, че управляващите са против купения вот, контрола на вота, купените гласове и т.н., каза още Манолова.

Не бих определила опозицията като твърда и мека, тя ще бъде истинска опозиция. Ще разобличаваме безобразията на властта. Но ще предлагаме своите алтернативни решения. Ще изпозваме законовите средствма за защита правата на всички български граждани. Ако трябва ще излезем на протест. Закриването на влакови композиции засяга житейските права на българските граждани. Това бе коментарът и за бъдещите действия на БСП в парламента.

Субсидията на БДЖ е същата като тази от предишната година.Правителството на БСП не съкрати влакови линии. Не е решение, когато прехвърляш тежестта на реформата на обикновения български гражданин. Има населени места, в които няма друга връзка, обясни тя.

Има алтеративно решение. Има субсидия от 180 млн. лв. гласувани в бюджета. 40 млн. са в графата капиталови разходи. Те могат да бъдат компенсирани, обясни тя.

Лично ще подкрепя съдебната реформа, защото няма алтернатива. И гражданите, и бизнесът и магистратите искат тази реформа. Познати съдии казват, че им е писнало да им се лепи етикет "гнили ябълки". Важно е , кой ще прави реформата. Ако флагмани на реформата са Цветанов и Кънев , то... Когато Цветанов говори за съдебна реформа имам притеснения. Мисля, че стратегията в този случай ще се окаже кьорфишек. Като че ли не се дава възможност на всички магистрати да участват в този дебат. да не направим съдебната реформа като пенсионната - за три дни, коментира червеното острие.

Притеснява ме, че има неприемливи предложения в стратегията. Не приемам превръщането на ВСС в непостоянно действащ орган. Не приемам дисциплинарните дела да се гледат от ВКС или да упражнява дистанционен контрол от него. Министър Иванов ще спечели ако чуе добронамерените критики към проекта, звърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4210 |14.01.2015 Цветанов: Стабилно управление е възможно и без ДПС . 4| 4156 |13.01.2015 Цветанов: В управленската програма се припокриват целите с РБ, ПФ и АБВ . 15| 4669 |13.01.2015 Цветанов поздрави Лазаров за "отличната" работа по случая Сертов, поне нямало убити . 92| 11443 |03.01.2015 Д-р Н. Михайлов: Реформа под свода на Борисов и Цветанов е проблематично занимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads