Реклама / Ads
15| 7005 |01.05.2011 НОВИНИ

Акция "Хиените" разби престъпна група за скъпи коли

.
При специализирана полицейска операция „Хиените” тази нощ бе разбита престъпна група за кражба на луксозни автомобили.Операцията е проведена във Велико Търново, Пловдив и Пазарджик и в района на магистрала „Тракия” при отбивката за Церово и Виноградец.
 

Това съобщи пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Късно снощи пред хотел във Велико Търново е откраднат джип БМВ Х5 с румънска регистрация. Крадците с крадения автомобил са отпътували за Пловдив. Там, също пред хотел, са откраднали втори джип, с русенска регистрация. Тръгнали са по стария път Пловдив – Пазарджик, откъдето преминават на магистрала „Тракия” и стигат до отклонението за Велинград – Церово. Автомобилите са се укрили в лозовите масиви край пътя. Полицаите извършили съответните заградителни мероприятия. При излизането на двата джипа, единият се върнал в гористата местност, а другият тръгнал директно срещу полицейския автомобил, не спрял и ударил полицейската кола. Полицията е отправила предупреждение за спиране, при което шофьорът се насочил към тях. Полицаите стреляли във въздуха, стреляли в гумите, но колата не спряла, преминала покрай тях, при което закачила един полицай, който е леко ранен в крака. Автомобилът продължил и след около километър преследване, пропаднал в дере.

При огледа, който е извършен от полицаите, е открито едно лице, простреляно и починало. В автомобила е намерен компютър за разкодиране на защитата на автомобили, с който е извършена кражбата, както и румънските номера на колата. След кражбата, крадците са му сложили пловдивски номера.

„Колегите предприемат допълнителни действия за издирването на втория автомобил и преди около час, той е намерен изоставен в района на Церово в гористата местност. В момента продължават процесуално-следствените действия, текат претърсвания на адреси на обектите от операцията „Хиените”, каза Цветанов за „Фокус”.

Разбита е изключително опасна престъпна група, специализирана в кражба на автомобили БМВ. По оперативни данни, на седмица са отнемали между пет и седем БМВ – каза Цветанов за „Фокус”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5141 |27.04.2011 Още едно обвинение срещу групата на Таки . 0| 5797 |04.04.2011 Спецченгета разбиха наркомрежа, иззеха над 20 кг хероин . 7| 5683 |01.04.2011 Разбиха банда на телефонни измамници . 1| 5367 |25.03.2011 МВР в акция срещу нелегалния трафик на жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads