Реклама / Ads
2| 5124 |17.07.2009 НОВИНИ

Александър Краус е похитеният снощи

.
Източник: Вяра Йовева
23-годишният Александър Краус, роднина на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус, е отвлеченият мъж, който беше освободен тази нощ, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници.
 

От прокуратурата днес отказаха да коментират дали похитеният тази нощ 23-годишен мъж е от фамилията на политика Вилхем Краус. "Отвлеченото лице е с двойно гражданство",каза само зам. градският прокурор Роман Василев.
Сигналът за отвличането е постъпил от роднините на отвлечения, при което спецслужбите веднага се задействали и засекли обаждането, в което престъпниците искали да започнат да преговарят с близките. "Става дума за сума много по-голяма от 50 хил. лева", каза прокурор Василев, който отказа да назове исканите пари, защото било следствена тайна. Основна цел на криминалистите била запазване на живота на похитения, който бил отвлечен извън София, като неофициалната версия е, че А.К. е похитен в хотелска стая. Задържаните са трима и са криминално проявени, като един от тях е особено опасен престъпник. От прокуратурата отказаха да кажат и дали похитителите са били с полицейски униформи, като и дали са комуникирали със съобшения по мобилен телефон. Похитеният е освободен без никакви наранявания и сега си е в къщи. При задържането се принудило използване на сила, съобщават от прокуратурата. 23-годишният мъж е бил отвлечен не толкова от интерес към неговия бизнес, колкото от интерес към роднините му, каза Роман Василев.
Според зам. градският прокурор една десета от писаното по медиите за отвличанията се разминава с истината.

Frognews припомня, че преди година другият брат - Михаил Краус, също беше отвлечен, а кутрето му отрязано и изпратено като доказателство на семейството. Впоследствие Михаил беше намерен, а от фамилията не потвърдиха отвличане. И сега, като при похищението на Михаил, парите са искани от Антон Краус, а не от бащата Вилхелм.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4650 |17.07.2009 Прокуратурата не потвърди, че отвлеченият е от фамилията Краус . 19| 16192 |18.05.2009 Убиха шефа на "Софийска баница" Александър Занев . 10| 5373 |01.12.2008 Александър Томов: Тази седмица очаквам да продадем ЦСКА . 5| 5488 |18.06.2008 Прокуратурата подгони Александър Томов за 5 милиона евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads