Реклама / Ads
0| 4104 |04.02.2019 НОВИНИ

Алекс Лазаров разби Лука Вани и влезе в основната схема на София Оупън

.
Българинът Александър Лазаров за първи път в кариерата си влезе в основната схема на турнир от календара на АТР.
 

Той победи в изключително драматичен мач на финала в квалификациите на тенис турнира София Оупън опитния Лука Вани от Италия със 7:6(6), 3:6, 7:5 след 2:07 часа игра на централния корт на „Арена Армеец“. По пътя към успеха роденият в Маями Лазаров отрази два последователни мачбола. В първия кръг на схемата той ще се изправи срещу №6 Фернандо Вердаско от Испания.

 

Опитният италианец направи пробив за 2:1. Алекс го върна в осмия гейм, когато реализира третата си възможност с бекхенд по диагонала. В последвалия тайбрек Лазаров поведе с 6:3 точки, но не успя да спечели нито един от трите си сетбола. При четвъртия 21-годишният българин триумфира след форхенд в мрежата на 154-ия в света Вани. Той получи аплодисменти и от Цветана Пиронкова, която беше в залата заедно със съпруга си Михаил.

 

В началото на втората част Алекс допусна пробив за 0:2, въпреки че водеше с 40:15. В края Вани проби отново за 5:1 и след това сервираше за изравняване на сетовете. Лазаров не се примири и върна единия брейк. При втората възможност 33-годишният италианец успя и след час и 25 минути игра всичко щеше да се реши във трета част.

 

За съжаление в нея Вани проби още в откриващия гейм. Лазаров се концентрира и успя да направи рибрейк за 3:3. Българинът изигра слаб сервис гейм, който завърши с двойна грешка и 33-годишният италианец поведе с 5:4. Той сервираше за мача, пропиля два мачбола и Алекс съумя да върне пробива. В 12-ия гейм националът на свой ред стигна до две точки за спечелване на срещата и ликува още при първата.

 

„Благодаря много на публиката, която и днес ме окрили! Не мога да повярвам още какво се случи. Не знам дали сънувам, или е реалност. В следващия ми мач ще дам отново всичко от себе си, но и ще се забавлявам на корта“, каза Лазаров в интервюто след мача пред БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5167 |01.02.2019 ГДБОП разби група за незаконна търговия на оръжия . 1| 3865 |01.02.2019 Александър Симов: Не вярвам на Банов, че е изнудван от години . 5| 4042 |28.01.2019 Откупихме портрет и ценни предмети на княз Александър I Батенберг . 1| 4551 |27.01.2019 Проф. Алексей Савов: От генетиката ни зависи дали ще се разболеем от грип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads