Реклама / Ads
8| 4920 |23.11.2015 НОВИНИ

Александър Маринов: Няма доказателства, че Русия води хибридна война към нас

.
А. Маринов
Една част от критиките към президента за някои от систематичните му непремерени изявления имат основание, защото тук не става дума за неговата личност, а за държавата, нацията и националните интереси. Това каза политологът Александър Маринов по БНР, по повод зачестилите критики и нападки към държавния глава Росен Плевнелиев.
 

 Държавният глава няма привилегията да прави непремерени и тенденциозни преценки, които са право на всеки гражданин – няма правото да бъде „фил“ или „фоб“, допълни политологът.

 

Има противоречие между днешните изявления на президента и интервюто му в „Индипендънт“ относно Русия и хибридната война на Балканите. Според Маринов, подобни изказвания изместват фокуса от реални към измислени заплахи:

 

Не съм чул нито веднъж държавна институция или друг авторитетен източник да даде доказателства, че Русия води война, била тя и хибридна, срещу България. Докато войната, която тероризмът води срещу Европа, е съвсем реална, не е въпрос на въображение.

 

Атакуващите Плевнелиев политически среди не са застрашени той да вземе от техните гласове. Ако той се кандидатира и "откъсне" някакви гласове ще пострадат онези, които днес го подкрепят, смята още Александър Маринов.

 

Не може един премиер да е високо оценяван, а правителството да е ниско оценявано, защото министър-председателят носи отговорност за дейността на кабинета – така Александър Маринов анализира разминаването в социологическите данни за подкрепата и одобрението на премиера и кабинета:

 

Едно от двете не е вярно. Или реалната подкрепа за Борисов не е такава, или кабинетът е много по-харесван, отколкото излиза. Но има малки социологически трикове. Балонът на изкуствената популярност, колкото и да се надува, се пука. Важното в едно управление е как се променя животът на хората, а за съжаление животът на хората в България не се променя към по-добро, независимо на какво се наслушахме по време на изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4275 |20.11.2015 Доц. Маринов: Президентът няма право да формулира външната политика на страната . 0| 4256 |20.11.2015 МО: Няма опасност за медиците ни в Мали . 0| 4098 |20.11.2015 МВнР: Няма заплаха за посолството ни в Берлин . 2| 4352 |19.11.2015 Обрат в НС! ПФ май няма да подкрепи бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads