Реклама / Ads
4| 4398 |17.09.2019 НОВИНИ

Александър Маринов: Причините за спиране на Радиото са властови

.
Александър Маринов
Причините за спиране на Радиото не са технически, а политически или по-точно властови, заяви пред БНР проф. Александър Маринов.
 

„Спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ е следствие на други събития. Имам предвид отстраняването и след това връщането на Силвия Великова – там е генезисът на проблема. Предполагам, че в един момент на някой нищо по-умно не му е дошло на ум, освен да прекъсне сигнала, вместо да се случи нещо, от което са се опасявали. Явно, че някой отвън е упражнил натиск върху генералния директор на БНР и то достатъчно силен натиск“, коментира той в интервю за предаването „Нещо повече“.

Този модел на управление по телефона го наложи Бойко Борисов, въпреки че сега явно не е той, посочи проф. Маринов и добави:

 

„Очевидно някой друг се е възползвал от модела. Очевидно някакво лоби, което много настойчиво държи на избирането на г-н Гешев за главен прокурор, но го прави по начин, който по-скоро вреди на този кандидат, отколкото да му помага“.

„Може би някои от съюзниците на Борисов са проявили твърде голяма активност. Дали е било с негово знание или не, не е чак толкова важно. Хора, с които той е в партньорски/коалиционни отношения – най-вероятно те стоят зад цялата тази акция“, изказа мнението си доц. Даниел Смилов. Според него казусът е повече политически, а намесата на прокуратурата е вторична:

„Това спиране е резултат от по-големия политически скандал, може би за да бъде заметен той“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6292 |05.09.2019 Александър Симов: Мая Манолова може да разруши бастиона на ГЕРБ в София . 6| 7745 |04.09.2019 Проф. Ал. Маринов: Има интрига за София, Фандъкова е дотегнала, изморена е . 8| 5530 |27.08.2019 Д-р Петър Кърджилов: Александър Ваклин е подал и сам е спрял тъжба срещу мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads