Реклама / Ads
0| 4028 |05.03.2019 НОВИНИ

Александър Николов е новият зам.-директор на АЕЦ ”Козлодуй”

.
АЕЦ ”Козлодуй”
Александър Николов е новият зам.-директор на“АЕЦ Козлодуй” ЕАД. През последните 4 години той е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН.
 

От днес, 5 март 2019 г., за заместник изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД е назначен Александър Николов.

 

Той е работил 27 години в атомната централа. Бил е изпълнителен директор, заместник изпълнителен директор, директор на дирекция “Производство”, ръководител на управление “Експлоатация”. През годините е заемал и други ръководни и оперативни длъжности, сред които дежурен инженер на блок, главен дежурен на АЕЦ, главен технолог “5, 6 блок”, ръководител на направление “Експлоатация”, главен инженер на Електропроизводство-2, ръководител на направленията “Инженерна поддръжка”, “Инженерно осигуряване” и “Инженерно-техническо осигуряване”.

 

През последните 4 години е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН.

 

.
Източник: БГНЕС / Александър Николов

 

Александър Николов е завършил специалност “Топло- и ядрена енергетика” в Технически университет – София. Има допълнителна мениджърска квалификация по “Организация и управление на бизнеса” и “Индустриален мениджмънт” от Стопанска академия “Д. А. Ценов”, Свищов. Завършил е и редица международни квалификационни курсове – “Мениджмънт на големи проекти” в Мадрид, Испания; “Експлоатационна безопасност на атомни централи” в Карлсруе, Германия; “Експлоатационна безопасност на АЕЦ” в Токио, Япония; “Експлоатация на АЕЦ – надеждност и безопасност” в Чикаго, САЩ, и др.

 

Името на бившия изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй нашумя покрай нанесения му побой на 21 ноември 2011 г., съобщава Факти.бг.  Тогава Александър Николов беше пребит от двама мъже близо до дома му. Николов е удрян в областта на главата, като нападателите разкъсват дясното му ухо. Пред криминалистите тогава Николов споделя, че не е познал нападателите. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4263 |27.02.2019 Д-р Б. Холевич за Фрог: Новият модел за индивидуална оценка на уврежданията е поредната ножица . 0| 4010 |26.02.2019 Верижна катастрофа затвори бул. „Александър Малинов” в София . 4| 4394 |13.02.2019 Официално: Васил Божков е новият собственик на ”Левски” . 13| 5518 |11.02.2019 Александър Йорданов: Зад отравянето на Гебрев стои желанието на Русия да ни изтласка от пазара на оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads