Реклама / Ads
2| 4808 |10.12.2009 НОВИНИ

Александър Томов доволен от битката пред Темида

.
Александър Томов Източник: Вяра Йовева
Александър Томов е доволен от хода на делото, което се води срещу него. Той обвини Сергей Станишев Петър Димитров и Росен Карадимов, като истинските виновници за тежкото състояние на "Кремиковци". Подсъдимият съжали, че те не са в съдебната зала, а би трябвало.
 







Той призна, че част от вноските за клуба ЦСКА са станали чрез сделката за хвостохранилището на комбината.

Това е международна практика, освен това е станало по нареждане на собственика. Има решение на Управителния съвет и е направено чрез така наречената buy-back операция, заяви той.

Не виждам абсолютно никакво престъпление, категоричен бе той:

Томов е на мнение, че чрез делото се цели да се прикрият виновниците за състоянието на комбината - 600 млн. лв. загуби за две години.

По повод изказването на Васил Божков, че е можел да продаде за половин милион лева на Митал ЦСКА, Тонов заяви, че индиецът е знаел, че трябва да инвестира в клуба.
Клуб като ЦСКА изисква да се влагат пари, които нямат пряка възвращаемост, категоричен бе подсъдимият пред медиите.

Александър Томов смята в някои от следващите заседания да представи като доказателство писмо от Весела Лечева до Прамот Митал.
В него пишело: „Господин Митал, помогнете на ЦСКА, а ние ще решим въпроса с процесите върху имотите."

Томов бе категоричен, че фирма Титан му дължи пари, както и на много други хора.

Frognews.bg припомня, че Софийската градска прокуратура образува дело за присвояването на около 5 млн. евро от Александър Томов и Александър Гарибов в средата на юни 2008 г. Това става, след като в началото на месеца от Лицензионната комисия на БФС обявяват, че ЦСКА няма да получи лиценз от УЕФА за участие в евротурнирите. Тогава се разбира, че клубът дължи на Националната агенция за приходите 900 000 лева. В началото на юли прокуратурата повдига обвинение срещу бившия президент на футболен клуб ЦСКА Александър Томов за длъжностно присвояване на 3,5 млн. евро.

На 27 ноември 2008 г. Софийска градска прокуратурата повдига второ обвинение срещу Александър Томов. То е за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление, с които комбинат „Кремиковци" е ощетен с 29 млн. лв.

Заедно с Томов са обвинени директорът на "Финметал" Божко Бонев и членът на управителния съвет на "Кремиковци" Иван Иванов. Иванов е пуснат на свобода срещу гаранция от 10 000 лв., а Бонев срещу 3500 лв. Второто обвинение срещу Томов e и относно извършени разпоредителни сделки с хвостохранилище на комбината.

Общите щети, нанесени на ФК „ЦСКА" и металургичен комбинат „Кремиковци" са за около 36 млн. лева. Ако се докаже вината на четиримата могат да получат наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. Срещу четиримата са повдигнати по две обвинения - за длъжностно присвояване и за документно престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4806 |24.10.2009 Цветан Цветанов доволен от служителите си . 4| 4826 |20.10.2009 Ал.Томов: Мистър Гаф насъска прокурори срещу мен . 8| 4780 |19.10.2009 Ал. Томов дава Станишев на прокурор за ЦСКА . 5| 4891 |11.10.2009 Почти нямало министър, доволен от проектобюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads