Реклама / Ads
4| 4789 |22.02.2016 НОВИНИ

Александър Томов намекна, че хора на Първанов и Станишев стоят зад процеса срещу него

.
Александър Томов
Александър Томов намекна, че хора на Първанов и Станишев стоят зад процеса срещу него. Това стана след съдебно заседанието по делото на последна инстанция.
 

Томов намеси имената на президента Георги Първанов и хора в кабинета „Станишев”, но изтъкна, че ще каже повече след като окончателно приключи съдебната сага. Върховният касационен съд ще излезе в срок до два месеца по делото срещу Александър Томов и още трима подсъдими. Обвинението е за присвояване на чужди вещи за близо 29 милиона лева от „Кремиковци” и близо 3.5 милиона евро от ЦСКА.

 

Пред медиите ексфутболният бос цитира изречения от мотивите към оправдателната присъда на Софийския апелативен съд. По думите му там пише, че ако прокуратурата е била взела предвид фактите в папките от досъдебното производство, такъв процес изобщо не е трябвало да има. Самият Томов изтъкна още, че той е предизвикал разследването на фалита на ЦСКА. По думите му това е нагласен и предизвикан фалит.

 

Той заяви, че съвестта му е чиста, и за пореден път обяви, че е бил принуден на напусне клуба. Александър Томов подчерта, че от продажбите на футболисти от клуба ЦСКА не е взел нито една стотинка и това е първият пропилян актив. По думите му политически лица, включително и действащи, са искали фалита на ЦСКА, но не назова имена.

 

Фалитът на отбора му е искан от конкуренцията, категоричен е Томов, като визира футболните клубове „Лудогорец” и „Левски”. Той поясни обаче, че казусът трябва да премине през съдебна инстанция, защото там се решават споровете.

„Имам много какво да кажа, но като завърши процесът”, изтъкна той. За пореден път в съдебната зала Александър Томов обяви, че престъпление не е извършено и поиска от върховните магистрати да потвърдят оправдателните присъди спрямо него и тримата обвиняеми.

 

Прокуратура протестира оправдаването им и иска връщане на делото на предходната инстанция. Като аргумент обвинението посочи, че Апелативният съд е игнорирал доказателства. Според държаното обвинение предходната инстанция не е направила внимателна проверка на фактите и обстоятелствата и е ограничила процесуалните права на прокуратурата да докаже своята обвинителна теза.

 

Според адвокатите на подсъдимите сделките, които те са извършвали, са били обичайни за търговските отношения и не е направено нищо неправомерно. Защитниците поискаха от съда да потвърди присъдите, с които те са оправдани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 15548 |19.02.2016 Тома Томов: Кюрдите създават държава, Турция загива . 11| 4502 |13.02.2016 Александър Велев: Казусът "Доган и Пеевски" може да е PR акция . 46| 5413 |07.02.2016 Предлагат площадът пред „Александър Невски“ да се казва Желю Желев . 48| 12794 |13.01.2016 Дъщерята на Александър Антов: Един приятел ми каза, че в такава ситуация или плуваш или се давиш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads