Реклама / Ads
4| 4267 |06.11.2019 НОВИНИ

Александър Вучич: Протестите са фашизъм. Не знам какво може да се роди в тези болни глави

.
Президентът на Сърбия Александър Вучич Източник: БГНЕС
Снощи стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия РТС, където президентът Александър Вучич участва с поредно интервю. Протестът бе организиран от движение “1 от 5 милиона”.
 

Пред РТС бяха изпратени специални части на полицията, включително и цивилно облечени тайни агенти, съобщава в. “Данас”. Вучич влезе през задния вход на РТС.

 

Още в самото начало на предаването президентът нарече протестиращите “мафиоти”. Според него “полицията бие само във Франция и Великобритания, но не и в Сърбия”. “Това е чист фашизъм… Всичко това е незаконно. Не знам какво може да се роди в тези болни глави”, каза още Вучич, цитиран от БГНЕС.

 

Протестиращите пред телевизията скандираха: “РТС тероризира”, “Защо разпространявате лъжи?”, “Защо разделяте хората?”.

 

Сред протестиращите бе и лидерът на “Двери” Бошко Обрадович. “Вучич е най-големият страхливец в историята на Сърбия. Той се страхува да се изправи пред очите на три студентки, които искат да му зададат няколко въпроса и които РТС никога няма да му зададе в ефир”, каза Обрадович.

 

Много бързо пред сградата се събраха и двадесетина привърженици на Вучич, които скандираха: “Ацо, сърбине”, “Бошко ти си педал!”, “Джилас е крадец!”.

 

Интервюто на Вучич продължи над час и половина и в него той десетки пъти нарече опозиционните лидери “мафиоти, лъжци и крадци”. Водещата услужливо мълчеше, без да го прекъсва.

 

“На тях им е трудно да се борят с мен, защото съвестта ми е чиста. Могат само да ме убият. Аз съм умен човек и мога да направя точен анализ. Нямам нито събота, нито неделя, а за тях “Добро утро” е на обяд. А вие не се страхувайте. Аз съм тук”, самоуспокои се Вучич.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5039 |04.11.2019 Проф. Александър Маринов: Инструментариумът ГЕРБ е изчерпан . 21| 8735 |01.11.2019 Александър Вучич: Нямаме С-400, съседите завиждат на Сърбия . 1| 4034 |01.11.2019 В Деня на революцията алжирците подновиха протестите срещу управляващия елит . 12| 4368 |30.10.2019 Мая Манолова влезе в протестите срещу Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads