Реклама / Ads
13| 4661 |11.08.2008 НОВИНИ

Х. Александров: Имаме разглезена, разпасана, разгулна върхушка

.
Вече не е достатъчно да се възправяш мрачно и пророчески да се произнасяш като Иван Костов, да гледаш нацупено като Б. Борисов, или да отмяташ перчема като Пл. Юруков, смята социалният антрополог.
 

 

Да се забавляваш от сърце си струва, когато си си свършил работата, обяви по БТВ социалният антрополог Харалан Александров по повод политическите знаци, които дава властта с външната показност на своето състояние. Конкретният случай за коментара е луксозната яхта, с която лидерът на ДПС Ахмед Доган беше засечен да обикаля из Южното ни Черноморие.

Имаме разглезена, разпасана, разгулна върхушка, която отказва да признае онова, което се случва през последните месеци, а то е срив на имиджите на абсолютно всички политици. Тази класа създава фалшив образ на благополучие, очевидно ПР стратегията им не работи добре. Никой от лидерите не изглежда публично добре в момента, няма лидерска фигура, която да отговаря на очакванията, добави социалният антрополог. В този смисъл Ахмед Доган имал право да се забавлява спокоен на яхтата си, тъй като нямало кой да застраши неговото лидерство. По някакъв патерналистичен начин той се грижел за своите хора, пътищата в Кърджалийско били оправени, а неговата легитимация изглеждала най-малко застрашена, още повече, че електоратът му засега не виждал проблем в скъпата му яхта и "лайфстайл". За разлика от другите му "колеги", които обичали чуждите яхт пристанища, А. Доган бил патриот, защото се подвизавал из нашите курорти, обясни Александров.

Българската публика обаче все повече очаквала политиците да правят нещо повече от шоу и това била добрата новина, каза анализаторът. Не е достатъчно да се възправяш мрачно и пророчески да се произнасяш като Иван Костов или да гледаш нацупено като Б. Борисов, нито да отмяташ перчема като Пл. Юруков, за да ти обърнат внимание, вече е необходимо да се направи нещо смислено и конкретно, заключи Х. Александров.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4804 |11.08.2008 Разследват причините за взрива в "Арсенал" . 21| 5280 |11.08.2008 С. Станишев: Борисов има да дава отговори, преди да се реди за власт . 4| 4804 |10.08.2008 Невиждани колони от морето, шофьорите побесняха . 6| 4929 |10.08.2008 Експлозия в "Арсенал"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads