Реклама / Ads
6| 4886 |22.04.2010 НОВИНИ

Алексей Петров бил милионер, докато работел в НСС

.
В периода като служител на НСС Алексей Петров е отчитал годишен доход от 3 - 4 милиона лева.
 

Това стана ясно по време на заседанието на комисията за контрол на ДАНС, която днес разгледа кадровото досие на Алексей Петров.

От досието става ясно, че Петров е назначен в НСС през 2001 г. от тогавашния вътрешен министър Емануил Йорданов по предложение на Атанас Атанасов.

Алексей Петров се води на служба до 2008 г., когато отива на работа в ДАНС, съобщи председателят на комисията Волен Сидеров.

След днешното заседание Волен Сидеров обясни, че е редно комисията да поиска информация за покойни лица от родния ъндърграунд като Руснака, Самоковеца и др., за които има данни, че също са притежавали карти на служители на НСС.

Сидеров добави, че в периода 2003 и 2005 година не е ясно какво се е случило с Алексей Петров. По думите му не може две години да е бил в болничен, както се твърди.

Комисията е взела решение да изслуша Атанас Атанасов, Емануил Йорданов, Иван Чобанов, който също е ръководил службата. Атанасов би трябвало да изясни с какви мотиви е предложил Петров да бъде назначен. Чобанов трябва да изясни някои информации около опити да бъде освобождаван Петров, преназначаването му и пр.

Според Волен Сидеров по случая с Алексей Петров трябва да бъде разпитан и Георги Петканов.

Frognews.bg
припомня, че в момента бившата барета Алексей Петров се намира в ареста по обвинение за създаване и ръководене на организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев потвърди, че ДАНС е подалa нужната информация по случая Алексей Петров, навсякъде, където е било необходимо, така че няма да има колизия.

Помолен да даде повече информация за уволняването на Алексей Петров Йовчев каза: Той е освободен, след като аз встъпих в длъжност в ДАНС.

Йовчев поясни, че е взето решение да няма политически кабинет и че всички от тази структура са били помолени да подадат документи за напускане. Йовчев каза, че и преди е имало заповеди за освобождаване на Алексей Петров, които не са приведени в действие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6838 |21.04.2010 Б. Бонев: Министър Трайков върви по стъпките на Ал. Петров относно панаира . 1| 4456 |15.04.2010 Изискват кадровото досие на Алексей Петров . 0| 4769 |09.04.2010 Крият в чужбина пропели за Алексей . 2| 5048 |29.03.2010 Б. Найденов: Ал. Петров би трябвало да остане в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads