Реклама / Ads
4| 5182 |27.03.2008 НОВИНИ

Алексей Петров бил произведен в чин със стара дата

.
Бившата барета Алексей Петров е произведен в офицерски чин със стара дата. Така той бил използван за прикритие на нерегламентирани срещи. Допреди година и половина нямало сведения Петров да е офицер от МВР.
 

Нямало сведения и че е действал в качеството на секретен сътрудник, какъвто министър Румен Петков твърди, че е бил. Това научи Frognews.bg от свои източници в МВР.

Срещите между Румен Петков и Алексей Петров се провеждали в заведение до тенис кортовете, по пътя за кв. „Хладилника". Говори се, че Петров запознавал вътрешния министър с разговори на хора от бизнеса и „сивия сектор", на които фирма на бившата барета осигурявал охраната и безопасността. Говори се, че между тях са такива от бившата Мултигруп, туристически обекти на морето, както и висши магистрати, които се чувствали заплашени заради дела или заради частните им интереси в бизнеса. За какво е използвал получената информация Румен Петков - никой не знае. Данни за такава обаче в службите не е постъпвала.

Известни със своята информираност експерти от БСП споделиха, че министър Петков е имал срещи с т.нар. „братя Галеви" и на тяхна територия в Дупница. На една от тях дори станало спречкване между гард на бизнесмените и министъра, който бил предотвратен от домакините. На следващия ден на среща в ДАМС с Весела Лечева Румен Петков се появил с превързано око. Frognews.bg направи справка и установи, че наистина на мероприятието в ДАМС министър Петков е бил с пострадало око. Тогава обаче от пресцентъра на МВР съобщиха, че министърът има някакво заболяване. „Винаги съм имал проблем с дясното (разбирай „око")", пошегува се пред журналисти тогава Петков, тъй като случката се разигра ден преди изборите за евродепутати.

Каква е истината - знае само Румен Петков.  

Единственият случай за произведство в офицерски чин със стара дата е отпреди два месеца. Тогава военният министър Веселин Близнаков връчи майорски пагони на министъра на културата Стефан Данаилов. Така Ламбо бе „узаконен" като майор Деянов - ролята му от „На всеки километър".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5079 |27.03.2008 Вътрешният министър или Ваньо Танов осветиха Алексей Петров? . 10| 4830 |23.03.2008 Валентин Петров е готов да изгори, за да свети . 1| 5401 |14.01.2008 Валентин Петров невинен по случая „Куйович” . 3| 5247 |11.01.2008 Валентин Петров: Не съм покровител на наркоканали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads