Реклама / Ads
4| 4627 |16.02.2010 НОВИНИ

Алексей Петров дължи 1,5 млн. лв. данъци

.
Алексей Петров
1,5 млн. лв. данъци дължи Алексей Петров. Това разкри вътрешният министър Цветан Цветанов в “Тази сутрин” на бТВ.
 

Според него Трактора е работил изцяло за личния си интерес и не е свършил абсолютно нищо за държавата. Петров имал цяла улица, както и множество други привилегии, които сега се приемат като лично облагодетелстване.“Равносметката от влизането в секретния щаб на Министерство на вътрешните работи на Алексей Петров като помощ към държавата е нула, а като облагодетелстване от силови групировки – огромно”, бяха точните думи на Цветан Цветанов.

Назначаването на Трактора като офицер под прикритие е станало по времето на Емануил Йорданов, т.е. преди в МВР да дойде Георги Петканов. До този момент срещу Петров имало 10 свидетели, но всеки ден идвали по двама - трима нови, които разкривали още фактори за престъпната дейност.

Ще бъде направена разпечатка на телефона на Петров, което няма да е много приятно на бившия премиер, защото ще се види, че неговият съветник Боян Чуков е говорил с агента, каза още Цветанов. Засега в архива на Алексей Петров не е намерен документ, уличаващ личния живот на бившия премиер Сергей Станишев, нито пък изобщо за политик. Припомняме, че лично бившият премиер призова да се покажат рзпечатките на Трактора.

Едва след 8 години МВР подновява работата по убийството на прокурора Николай Колев, каза в студиото вътрешният министър.  МВР е твърдо решено да открие убийците на прокурора Николай Колев. По думите на министъра досега полицията не могла да разгърне целия си ресурс, за да разреши случая. Според него разследването никога не е спирано, просто не са полагани достатъчно усилия. 

На въпрос колко пъти е разговарял с бившия главен прокурор Никола Филчев вътрешният министър каза, че се е случвало 2-3 пъти, докато е бил помощник на главния секретар на МВР. “Не мога да заявя категорично кога Филчев ще бъде повикан на разпит и дали това ще стане днес, но правим всичко възможно да съберем достатъчно информация за толерирането на „Октопода” и срастването му с държавния апарат”, каза още Цветанов. Той допълни, че не е проверявал дали Никола Филчев е в България.
„Не съм заблуден по отношение на Алексей Петров. Всичко, което съм го казал е с ясното съзнание за това, което съм имал като информация. В тази посока не бих искал да се спекулира с това кой е заблуден и кой не е”, заяви още Цветанов.

Попитан дали Яне Янев е работил като служител на ДС още като непълнолетен с псевдонима „Хлапето” и дали към днешно време също работи към службите, Цветанов каза, че не знае доколко Янев е надежден източник на информация. “”Ако имаше някаква съпричастност към бившата Държавна сигурност или службите, то той щеше да излезе в проверките на Комисията по досиетата”, допълни Цветанов.

Тече дисциплинарно производство срещу четирима служители на МВР за връзка с групата на „Октоподите”. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов преди конференция на тема „Борбата с прането на пари” в Центъра за изследване на демокрацията.

Служителите са заемали различни позиции в МВР, каза Цветанов. Те ще бъдат отстранени от длъжност или от системата, ако действително се докаже, че са свързани с групата. Ченгетата ползвали телефони на таксиметрова фирма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4710 |15.02.2010 Ем. Йорданов: Такситата на Петров обсадиха НС през 2001 г. . 38| 10547 |12.02.2010 Оставиха Алексей Петров и "Октоподите" зад решетките . 7| 5635 |12.02.2010 Ал. Петров: Арестът ми е политическа атака . 3| 5045 |12.02.2010 В. Танов: Паралелно МВР имало в папките от офиса на Ал. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads