Реклама / Ads
11| 4672 |24.03.2010 НОВИНИ

Алексей Петров иска по-лека мярка

.
Алексей Петров
Алексей Петров е поискал да бъде пуснат от ареста, предаде БНР.
 

Софийският градски съд ще се произнесе по искането на сoчения за лидер на организираната престъпна група Октоподите на 31 март.

Преди дни излезнаха информации, че здравословното състояние на Алексей Петров е тежко влошено, Тракора вече ходил с патерици, съобщи преди дни БЛИЦ. Действително Алексей е много зле, информацията ви е вярна, потвърди и адвокат Весел Луканов, който защитава Петров по делата му в Страсбург срещу Едвин Сугарев.

Собственикът на басейн “Спартак” е изкарал зимата в ареста без парно отопление. Информациите, че обитава ВИП килия, оборудвана със супер скъп климатик и радио, са лъжа. В следствения арест няма нито климатици, нито парно отопление, отсече адвокат Луканов. Влагата и леденият студ активизирали стари ревматични болежки на Трактора, въпреки това той отказал предложеното му лечение в болницата на МВР.

“Ако вляза в болницата, ще кажат, че копирам поведението на братята Маргини. Не желая да ме свързват с тях по никакъв начин”, обяснил Петров нежеланието си да приеме компетентна лекарска помощ и да лежи в специализирано заведение. Очаква се той да съди България в Страсбург за това, че в родния следствен арест били нарушени човешките му права.

Frognews.bg припомня, че Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” на Алексей Петров и Марчело Джотолов. За Николай Велков и Антон Петров – Хамстера, съдът определи гаранция по 20 000 лева на всеки. Момчил Кръстев и братята Пламен и Йордан Стоянови ще бъдат освободени от ареста. Беше им наложена най-леката мярка – подписка.

Към делото не са приложени справки за работата на Алексей Петров като офицер на прикритие в специалните служби, който е работил срещу организираната престъпност.

Последното обвинение, което прокуратурата повдигна на Трактора е, че на 22.11.1998 г. е пребил Георги Цветанов и му е отнел имот и Мицубиши. Днес по делото като свидетел беше призован варненският политик и бизнесмен Веселин Данов, който излежава присъда за склоняване към проституция, наркотрафик и организиране на въоръжена престъпна група. Още вчера излезе информация, че синът на покойния конституционен съдия Христо Данов Веселин е изкаран от Варненския затвор и е докаран в София, за да свидетелства по делото "Октопод". Сред призованите е и Маргарит Тодоров - собственикът на "Домейн Бойар".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9367 |24.03.2010 БСП: Приятелката на Бойко - най-голямата антикризисна мярка . 5| 4874 |17.03.2010 Б. Найденов: Хора с власт покровителствали Ал. Петров . 13| 5632 |12.03.2010 Д. Абаджиев: Алексей Петров имаше връзка с РЗС . 6| 5223 |08.03.2010 Братът на Ал. Петров: От медиите разбрах, че брат ми работел под прикритие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads