Реклама / Ads
27| 7863 |12.12.2012 НОВИНИ

Алексей Петров иска на свобода, бил болнав

.
Основният обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров поиска да бъде освободен от ареста. Софийският градски съд ще се произнесе за настояването му утре. Според адвокат Васил Василев задържането му в ареста е изтезание по европейските конвенции, тъй като Петров има и тежък здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания.
 

Адвокатите на бившата барета Ина Лулчева и Васил Василев са категорични: "Петров беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева.
Постъпило е обаче писмо от Районната прокуратура в Тетевен, в което се посочва, че по случая е образувано досъдебно производство, което се води срещу неизвестен извършител, а не срещу Алексей Петров. Затова Петров трябва да бъде освободен".

 

Освен това Петров има и тежък здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания. "Нито в ареста, нито в здравното заведение, където той е настанен, той може да поддържа адекватен режим. Това е изтезание по европейските конвенции", категоричен е адвокат Василев.

 

Адвокат Ина Лулчева посочи, че Алексей Петров все още е в ареста, защото се търсят всички възможни средства той да бъде злепоставен.

Лулчева и Василев обаче за пореден път не коментираха кои конвенции са нарушени от техния клиент, когато е измъчвал, рекетирал и заплашвал със смърт десетки хора. Тези му действия бяха описани с потресаващи подробности от свидетели по делото "Октопод". Не става ясно също, дали адвокатите пледират жерлтвите на октопода да бъдат компенсирани за шантажа и насилието на петров, както са описани тези му деяния в обвинителния акт, който е около 200 стр.

Василев и Лулчева също така не казват нищо за предишното пускане на Алексей Петров от ареста, когато те твърдяха, че е тежко болен и ако не му се направят три спешни операции може да се стигне до фатален изход. Тогава съдът го пусна да се лекува и оперира, но Трактора вместо в операционната се оказа кандидат за президент на страната и проведе многомесечна кампания без да се оплаква от болежки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5931 |11.12.2012 Иска се освобождаване на Галя Гугушева като зам.-шеф на Апелативна специализирана прокуратура . 8| 6504 |11.12.2012 Каракачанов: В Скопие не искат ЕС, искат да си крадат . 105| 11203 |10.12.2012 Цветанов: Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов се съюзяват за изборите . 12| 5040 |06.12.2012 Лазар Груев иска отмяна на доживотния затвор без право на замяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads