Реклама / Ads
138| 17745 |30.09.2011 НОВИНИ

Алексей Петров поръчал убийството на Гриша Ганчев

.
Пламен Устинов
Следващите "поръчани" щели да бъдат Бойко Борисов и Ахмед Доган, смята свидетелят по делото "Октопод" Пламен Устинов. Кристина Патрашкова и Явор Дачков опитаха да превърнат в цирк пресконференцията, на която беше изнесена скандалната информация.
 

През февруари 2008 г. Алексей Петров, тогава агент на ДАНС, вика служителят на НСО Пламен Устинов на басейна "Спартак" и му поръчва да ликвидира бизнесмена Гриша Ганчев срещу 170 000 евро. Това разказа самият Устинов на специална пресконференция, чийто модератор бе журналистът Огнян Стефанов, пребит зверски на 22 септември 2008 г.

 

Уплашен за живота на семейството си, Устинов си урежда среща с шефа на „Литекс” и му разказва за плана на Петров. Не иска пари, само моли за закрила от Трактора. Според източници на Устинов Гриша Ганчев се обръща към президента Георги Първанов и той организира съвместна среща на бизнесмена с Алексей Петров. Какво са си говорили тримата обаче не се знае. Причина за мократа поръчка на Петров вероятно е желанието му да завземе част от бизнеса на Гриша Ганчев, изтъкна Устинов. Той е уволнен от НСО светкавично след отказа си да участва. Официалният претекст бил телефонна разпечатка, датираща отпреди 2 години, според която е изговорил 2000 секунди с Дубай. Уволнението му е минало през Първанов, тъй като тази служба е на прякото подчинение на президента.

 

„Трактора винаги е имал политически амбиции, за да може да оперира с власт и да покрива престъпленията си. Хората, които най-много му пречат и най-много мрази, са Бойко Борисов и Ахмед Доган”, заяви Устинов. Вероятно за тях се е отнасяло предложението- ако свършиш добре работата с Гриша Ганчев, ще ти поръчам и политици.

 

Цялата пресконференция и опитите на Устинов да разкаже за мокрите поръчки на Трактора бяха бойкотирани от главния редактор на „Галерия” Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков (член на предизборния щаб на сочения за главатар на „Октопода”). Те разиграха небивал цирк в залата, като подложиха бившия служител на НСО на кръстосан разпит и през цялото време го бомбардираха с нелепи реплики и анализи на думите му. Шефът на частното Радио К2 Илияна Беновска пък се хвърли в персонални нападки и се опита да дискредитира Огнян Стефанов.

 

Припомняме ви, че Беновска беше първото име, спрягано за вицепрезидент на Трактора, след като стана ясно намерението му да се кандидатира за президент. Намесата на ТВ водещата Люба Кулезич прекъсна опитите на Дачков да притиска Устинов. Наложи се дори представител на БТА да се намеси, за да спре излизащия от контрол словесен сблъсък. На финала с гръм и трясък се появи и Сашо Диков, който с микрофон в ръка приклещи Кулезич, въпреки явното й нежелание да контактува с него.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 110| 6994 |24.09.2011 Борисов: Не политизирайте убийството в Катуница . 2| 5460 |08.09.2011 Съдът остави в ареста Ст. Петров - Килъра . 16| 5281 |07.09.2011 Ал. Петров иска мораториум върху политическите партии . 20| 9438 |03.09.2011 Офицер от МВР проговори за убийството на Анна Политковская

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads