Реклама / Ads
32| 17201 |02.05.2012 НОВИНИ

Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетел

.
Пламен Устинов
Шок и ужас в съдебната зала по делото „Октопод”. След като доскорошната приятелка на Алексей Петров и свидетел по делото Донка Митева заяви, че Петров е е за затвора пред съда се изправи Пламен Устинов. Той продължи сензационните разкрития, като обяви, през почивните дни е бил заплашван от Алексей Петров и адвокатката му Ваня Траянова.
 
Те го притискали да внимава какво ще каже в съдебната зала.

Още неотшумял шока от новината, Устинов заяви, че Алексей Петров е поръчвал убийството на бизнесмена Васил Божков. Причината била, че Трактора смятал Божков за съпричастен към атентата срещу него на басейна „Спартак”. На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият премиер Бойко Борисов, който тогава не криеше, че се познава добре с Петров. Според някои слухове по онова време Петров се стягал да заеме шефския пост в Службата за борба с организираната престъпност (БОП). Стрелбата срещу него била уж за осуетяване на тези планове. Това шокиращо разкритие направи в съдебната зала свидетелят Плавен Устинов.

Бившият служител в НСО хвърли още една „бомба” в процеса срещу „Октопода”. Той разказа подробности около намеренията на Трактора да ликвидира и бившия си съдружник Валентин Шотев. Два пъти бил поръчван Шотев заради отказа си да предостави доброволно бизнес и имоти на Алексей Петров.

Устинов разказа в съда и за „мократа поръчка” срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Още докато бил в НСО Алексей Петров му поръчал да ликвидира Ганчев. Устинов обаче предупредил босът на Литекс. Той от своя страна потърсил тогавашния президент Георги Първанов, който ги викнал с Петров и опитал да изглади отношенията между тях. Предпалага се, че мотив за поръчката е, че Гриша Ганчев придобил ловно стопанство „Бялка”, на което Трактора бил хвърлил око отдавна.

Пламен Устинов потвърди казаното от друг свидетел – Георги Цветанов, че същият е бил бит и заплашван да прехвърли бизнеса си, акции и имоти на Алексей Петров. Грозните сцени се разигравали на басейна „Спартак” – щаб-квартирата на Трактора.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 11763 |02.05.2012 Невероятно! Донка Митева: Мястото на Алексей Петров е в затвора! . 4| 6468 |27.04.2012 Хаос и ужас в Днепропетровск . 34| 8632 |05.03.2012 Ново обвинение срещу Алексей Петров обмисля прокуратурата . 21| 7473 |27.02.2012 Свидетел по делото“Октопод”: Ал. Петров ме изнудваше и заплашваше

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads