Реклама / Ads
80| 12965 |05.05.2012 НОВИНИ

Алексей Петров припаднал, тръгна слух, че е отровен

.
Тъжна новина в лагера на Алексей Петров. Главинят обвиняем по делото „Октопод” е припаднал тази нощ в ареста и е бил откаран в болницата на Централния софийски затвор. Лекарите са му назначили изследвания, за да проверят дали действително е болен, от какво или става дума за симулиране.
 
Бившият съветник от ДАНС Алексей Петров бе върнат отново в ареста след определение на състав на Софийски градски съд на 3 май, с мотива, че той може да въздейства върху свидетелите да променят показанията си. Повод за съмненията на съда бяха разпитите на Пламен Устинов и Донка Митрева, които обясниха, че Трактора ги увещавал да свидетелстват в негова полза.

В петък защитата на основния подсъдим по делото „Октопод" Алексей Петров поиска отвод на съдебния състав. Адвокатите заявиха, че съдът е предубеден и е нарушил тайната на съвещанието след като новината за задържането на Петров е изтекла в сайта на БНТ преди съдът да я произнесе официално.

Съдия Румяна Ченалова обаче определи исканията като несъстоятелни и заяви, че решенията са били взети изцяло по вътрешно убеждение и при спазване на законовата процедура.

Припомняме, че още преди година и половина тройна медицинска експертиза констатира, че Трактора е много болен и трябва да бъде пуснат ареста, за да се лекува. Дори бе обявено, че ако не се вземат спешни медицински мерки, животът на бившата барета е силно застрашен. Съдът постъпи хуманно и го пусна да се лекува. Петров обаче не постъпи в болница. По едно време отиде в болница Токуда, но там се зае да организира медийни мероприятия и бе помолен да си ходи.

В деня, когато пред съда трябваше да свидетелства бившият служител на НСО Пламен Устинов, се оказа, че друг обвиняем Марчело Джотолов е скъсал менискус или нещо подобно. Лечението му продължи повече от месец, което породи шеговити коментари сред журналистите, отразяващи делото. Те допуснаха, че в скоро време трябва да се очаква „железният воин”, за какъвто се представя Петров з съдебната зала и пред камерите, да легне отново болен.

Разбира се последната дума е на специалистите. Самият Петров, според някои източници, споделил в затворническата болница, че иска час по-скоро да се изправи на крака, за да защити честта и чистото си име пред съда, за да разберат най-сетне манипулираните българи, че е истинска политическа жертва на репресиите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Плъзна и слух, че Петров бил отровен. От болницата на Централния затвор обаче категорично отрекли подобна нелепица. Хора, които го познават добре обаче, допускат, че в ситуацията, в която се оказа Трактора след смазващите показания срещу него от Донка Митева и Пламен Устинов, той ще направи всичко, за да се изкара жертва.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 7820 |03.05.2012 Съдът реши: Алексей Петров в ареста, опасен е! . 30| 9207 |03.05.2012 Ал. Петров се ожали - бил политическа жертва . 11| 7691 |03.05.2012 Арест за Алексей Петров поиска прокурор Костов . 11| 9549 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads