Реклама / Ads
38| 8075 |14.06.2012 НОВИНИ

Алексей Петров страшно болен, тръгва по лечения

.
Алексей Петров малко преди да се разболее тежко
Медицинската тема отново завладя процеса „Октопод”. Главният обвиняем Алексей Петров се оказа жертва на различни болести през последните седмици и по-точно след ареста му на 3 май. Съдия Румяна Ченалова разпореди лекари от „Токуда” и „Пирогов” да консултират незабавно Алексей Петров във връзка с негови оплаквания. Петров отказа да бъде прегледан от специалисти в МВР болница, защото бил в лоши отно
 
Всичко това се случи, след като адвокатите на Трактора няколко пъти изтъкваха влошеното му здравословно състояние. Съдията запозна всички в съдебна зала със здравния статус на Петров. Оказа се, че той е постъпил в болницата на затвора в София на 4 май с диагноза двуетажна дискова херния. Там е престоял до 22 май. Има съответни епикризи, удостоверяващи поставените диагнози, проведеното лечение и назначените изследвания. Препоръчано е провеждането на физиотерапия. След изписването Алексей Петров е поискал консултации с невролог заради силни болки в кръста. При направения преглед е установена дископатия на лумбални прешлени. На 1 юни е проведена консултация с ортопед и са констатирани данни за подагра и артрит. За по-обстойно изследване е назначен скенер на таз и бедро.


Последвал нов преглед с ортопед, който се е запознал със стари изследвания на Петров, според които той има проблеми в лявата тазобедрена област и ляво коляно, страда от коксартроза.
Според лекаря състоянието на пациента не изисква спешни изследвания и назначил рентгенография, която да установи има ли развитие на заболяванията. 4 дни по-късно Алексей Петров се е оплакал от нови силни болки.

Ден по-късно лекарите от затворническата болница му назначили скенер и ядрено-магнитен резонанс, които да бъдат направени на 4 юли в МВР болница.
Адвокат Лулчева обаче изрази нежеланието на клиента си тези изследвания да бъдат направени точно в това лечебно заведение заради влошените отношения на бившата барета с МВР.
Съдът уважи искането Алексей Петров да бъде прегледан от посочените от неговите адвокати специалисти.

Съдия Румяна Ченалова смята, че няма никакви пречки и дори е необходимо да бъдат направени тези консултации с външни специалисти.

 

Припомняме, че през октомври 2010 година като арестант Алексей Петров се оплака от тежки здравословни проблеми. Според защитата тогава той е с влошено здраве и е налице опасност за живота му. Три операции трябва да се направят на Алексей Петров, потвърдиха и експертите, които изготвиха петорна съдебно-медицинска експертиза. Препоръчаха се неотложни операции на ставите, дисковата херния и сливиците. Интервенциите трябва да се извършат във високотехнологични болници. В затвора няма условия за лечението му. За лечение и възстановяване били необходими шест месеца. Алексей Петров у пуснат да се лекува, но вместо на операционната маса, той се впусна в предизборна кампания като кандидат за президент. Така и не стана ясно как е оцелял без да се лекува.


На днешното заседания бяха разпитани двама свидетели - Николай Въжаров и Вълко Вълков. Въжаров разказа, че когато се е създавала застрахователната компания „Спартак” той е бил назначен за изпълнителен директор. Още тогава всички заповеди на Трактора изпълнявал дясната му ръка Антон Петров-Хамстера. Въжаров е стала и акционер в компанията. После обаче го изгонили като го принудили да подпише, че дължи 40 000 долара. Когато не можел да плаща месечните вноски, му запорирали апартамента. Въжаров заяви също, че по онова време Алексей Петров не е имал средства и затова е принуждавал бизнесмени да станат акционери в „Спартак”. Това признание обори твърденията на адвокат Васил Василев от сряда, че Петров бил давал пари на друг свидетел – Георги Цветанов. Оказа се тъкмо обратното. Цветанов, Въжаров и много други са станали акционери и са вкарали имоти и пари в дружеството. След това били изхвърлени и принудени, чрез заплахи и рекет, да подписват документи, че са длъжници на Петров.

Акциите на Въжаров били присвоени от Хамстера и Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5945 |06.06.2012 Хората за ужаса край Лозенец: Страшно! Хвърчаха шрапнели, железа! . 36| 11501 |20.05.2012 Донка Митева: Алексей Петров има камък вместо сърце! . 53| 10451 |06.05.2012 Пл. Устинов: Болестта на Алексей Петров е преструвка и трик . 80| 12992 |05.05.2012 Алексей Петров припаднал, тръгна слух, че е отровен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads