Реклама / Ads
26| 5845 |19.08.2010 НОВИНИ

Г. Алексиева, журирала щерка си: В. "Труд" атакува ГЕРБ чрез мен

.
Геновева Алексиева
Бих нарушила Закона за научните степени и звания, ако се оттегля от конкурса, защото по този закон трябва да гласувам, обясни депутатката и каза, че нямало изискване да си направи отвод, ако роднина се явява в него.
 

Това е такава манипулация; манипулирана е цялата фактология във връзка с конкурса, за да очернят и окалят ГЕРБ и мен, обясни по Нова телевизия, а минути след това и по БТВ депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева. Frognews.bg напомня, че тези дни стана ясно как депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия доц. Геновева Алексиева е оценявала собствената си дъщеря в конкурс за доценти. При предварителния подбор щерката е класирана на по-задно място, но при тайния вот на журито, в което е и майка й, става втора. Местата за доценти били три.

9 гласа избират при конкурс, а аз съм 10-тата, обясни Алексиева и казала, че не можела да си направи самоотвод от журито, защото нямало параграф и изискване да се оттегли от него, дори и ако роднина се явява в конкурса. По морални съображения тя не участвала в дебатите, но законът дефинитивно изисквал да гласува.
Тя заподозря редакцията на в. "Труд", че раздухва случая с цел да се дискредитира ГЕРБ. Попитана какъв би могъл да е мотивът на медията, тя призна, че не знае, но че манипулацията е очевидна.
Журналистът Максим Караджов от "Труд" отвърна, че става дума единствено за спазване на законите и за даване на равен шанс при участие в подобни конкурси. Много млади специалисти се демотивират и напускат България именно, защото не вярват, че се води борба с шуробаджанащината у нас.

Моралът за едни хора е един, за други друг, но аз бих нарушила Закона за научните степени и звания, ако се оттегля от конкурса, защото точно по този закон трябва да гласувам. Тези, които най-много вдигат шум, са получили 2-3 гласа, смята тя. Не вкарвайте политиката в академизма, апелира още депутатката. Оплакващите се били политически пристрастени, констатира тя. Хора, професори от съсловието, утвърдени с години, не се интересували кой е депутат и кой не е, продължи Алексиева.

Дъщерята на Геновева Алексиева станала от четвърта втора при тайно гласуване, обясни майката. Какъв конфликт на интереси е това, отново попита тя и повтори, че е водена от морала и закона. Много бих искала да съм лице в лице с тези хора, които искат да ме вкарат в една далаверка, каза тя, но на въпрос би ли застанала наистина заедно с обвиняващите я в студиото, Алексиева се отдръпна от категоричната си заявка и съобщи, че ще го обмисли.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6565 |18.08.2010 Депутатка от ГЕРБ журира щерка за доцент . 7| 7460 |11.06.2010 Гербер урежда щерка си с евро пост . 6| 5899 |18.12.2009 Щерката на Кроки: Бедни сме, лъжат, че татко е бандит . 28| 6016 |20.06.2009 Пикантна изповед на ухо за щерката на Д. Павлова прави Берлускони на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads