Реклама / Ads
6| 4823 |06.02.2015 НОВИНИ

Алексис Ципрас забрани служебните автомобили на правителството

.
Луксозните лимузини на правителството
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че ще бъде продаден автопаркът на министерския съвет, а парите ще влязат в държавния бюджет.Взето е решение луксозните служебни автомобили на министрите да бъдат продадени на търг, а сумата да се включи в държавния бюджет. Мярката според премиера е възможност за излизане от кризата, а освен това Гърция печели още малко финансова независимост от ЕС.
 
„За да се оптимизират държавните разходи и с оглед на ситуацията в страната, редно е министрите и депутатите да използват таксита или личен транспорт“, заяви Алексис Ципрас, цитиран от изданието setaliste.com.mk. Самият той кара старо „Ауди“, очевидно, за да не бъде обвинен в евтин популизъм.

Това не е първият ход на Алексис Ципрас в тази насока. След като вчера ЕЦБ изненадващо обяви, че спира да приема държавни облигации на Гърция за гарантиране на заемите, които отпуска на гръцките банки, с решение на премиера Гръцката национална банка осигури финансови средства на дружествата.

Няколко дни по-рано гръцкият премиер се зае да реализира и други свои проекти, свързани с облекчаване условията на живот на най-бедните, като поиска осигуряване на безплатна медицинска помощ за тях и предоставяне на държавни и обществени сгради за безвъзмездно ползване.

Алексис Ципрас обяви, че продава автопарка на правителството

Новите инициативи на премиера се радват на огромна популярност. Вчера улиците на Атина се изпълниха с хора, които излязоха, за да подкрепят действията на министър-председателя и да кажат „Не“ на изнудването на Европа. Множеството буквално задръсти площада пред парламента. „Това са първите протести в защита на едно правителство, а не срещу него. Най-накрая някой наистина защитава интересите на гърците“,  коментират  наблюдатели.

Хиляди излязоха по улиците на Атина, за да подкрепят премиера По всичко изглежда, че Алексис Ципрас върви по стъпките на Хосе Мухика – най-бедният президент на света, но и най-обичания държавен глава на Уругвай. Възрастният политик се ползва с огромна почит в Южна Америка не само заради скромния си начин на живот, но и поради факта, че направи изключително много за подобряване на социалната ситуация в страната и облекчаване живота на най-бедните граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6760 |28.01.2015 Внимание! Ципрас маха ол инклузива в Гърция . 39| 5677 |27.01.2015 Бойко писа на Ципрас, поздрави го . 22| 4890 |26.01.2015 Ципрас положи клетва пред народа и отказа пред Бог . 8| 5398 |14.01.2015 Турция забрани плачещия пророк Мохамед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads