Реклама / Ads
0| 5232 |20.04.2016 НОВИНИ

Алгафари: Бъчварова прави криви сметки за имигрантите

.
Мадж Алгафари
Сметките на вътрешния министър Румяна Бъчварова по отношение на имигрантите, влезли у нас и сътрудничеството й с Турция, са неверни. Това обяви във Фейсбук преводачът Мадж Алгафари, брат на режисьора Нидал Алгафари. Днес 20 април 2016год. станах рано сутринта за да гледам интервюто по Нова телевизия с министър Бъчварова. По-слабо интервю не бях гледал.
 
Но все пак да погледнем какво каза министър Бъчварова.
През изминалата година са били заловени 30 000 души. Една трета /10 000/ на вход. Една трета /10 000/ във вътрешността на станата и една трета /10 000/ на изход. И забележете: Не са били допуснати 100 000 /сто хиляди/ души да влязат в страната ни. Погледнато от птичи поглед, това си е внушителна цифра и голямо постижение. Но нека и повярваме.
Малко след това, министър Бъчварова сподели, че сътрудничеството ни с турските власти било много добро.
Тук искам да подхвърля следния въпрос:
След като не сме били допуснали 100 000 души да влязат в страната ни нелегално, това означава, че тези 100 000 души са били стигнали българо-турската граница за да влязат.
Въпроса тогава е: Какво е това много добро сътрудничество с турските власти, които видите ли, допуснало е 100 000 души да стигнат българо-турската граница безпроблемно??? А още колко по 100 000 души не са били заловени и са преминали границата и са стигнали до Европа???
Да обърнем внимание на статистиката от Европа и най-вече от Германия и Гърция.
Само в Германия през изминалата година са влезли около 1 000 000 /един милион/ мигранти. Тези хора няма откъде да влязат в Европа и да стигнат Германия, освен през България или през Гърция. През изминалата година в Гърция са влизали средно по 1 000 /хиляда/ души на ден или за една година около 365 000 души. Останалите над половин милион души откъде са влезли? През България... Следователно, Турция е пробутвала всеки ден по около 3 000 души в Европа - 1 000-1 500 през Гърция и още толкова през България. Оттук следва да си направим извода, че България е успяла да предотврати нелегалното влизане на едва 15-20% от целия поток, който ни го сервира Турция.
Иначе министър Бъчварова е права в това което казва, че сътрудничеството ни с Турция е много добро, когато забележим група на границата ни и ги уведомим. Те идват и си я прибират. Но същата група след няколко часа или на другия ден тръгва отново. Припомнете си, колко пъти сте чували какво говорят мигрантите стигнали Европа... Те сами си го казват, че са пробвали по няколко пъти да влязат. Нашите власти, ако ги забележат не ги допускат и ги връщат на турците. Те си ги прибират и след десет километра ги свалят от камионите и ги пуснат отново. И така до безкрай. Докато успеят да влязат.
Някой задавал ли си е въпроса: Предвид мощта на турските власти, не е ли малко странно да не могат да озаптят и заловят 1 000-1 500 души на ден на границата си, които възнамеряват да напуснат турската територия нелегално?
Затова, да ме извиняват турските власти и министър Бъчварова за постиженията, които си преписват и с които се хвалят.
И запомнете едно нещо от мен господа управляващи.
Всеки нелегален мигрант плаща за трафика си средно по 5 000 евро в Турция за да стигне Западна Европа. Всеки ден бизнеса с нелегалните мигранти налива около 15 000 000 /петнадесет милиона/ евро в джобовете на турските трафиканти, като разбира се тези пари след това се вливат в турската икономика. Това са по 5 500 000 000 /пет милярда и половина годишно. Това е една от причините, поради които Турция иска от Европа три милярда за да спре нелегалните мигранти.
Или ще ни платите това, което ние си го изкарваме от мигрантите или ще продължим да си ги пускаме към Европа. За тях е все тая, кой ще плати тези милярди - мигрантите или Европа.
Мисля, че бях достатъчно изчерпателен по този въпрос, обобщавайки информацията, която всеки един от нас знае, но не я е подредил в главата си, написа преводачът Алгафари на стената си във Фейсбук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4444 |20.04.2016 Правителството одобрява пътна карта за съдебна реформа . 0| 5400 |20.04.2016 Бъчварова: "Свинските опашки" са провокация към МВР . 0| 7294 |17.04.2016 Показно за Бъчварова! Пенсионерка се пази с пистолет от крадци . 0| 4818 |17.04.2016 Шефът на АПИ: Пътят в Димово се прави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads