Реклама / Ads
3| 6081 |28.11.2014 НОВИНИ

Алгафари: ДАНС радикализира вместо да респектира исляма в България

.
Нидал Алгафари
Смути ме показността, с която беше проведена акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Така не се респектира. Ако се познават по-добре вярванията на мюсюлманите, ще е ясно, че подобни мерки биха радикализирали дори и изповядващите умерен ислям.
 
Това коментира Нидал Алгафари в „Лице в лице” по бТВ. След акцията на ДАНС в Пазарджик седем души бяха обвинени за проповядване на антидемократична идеология на "Ислямска държава" и пропаганда за война. Според прокуратурата те са представлявали организирана престъпна група с лидер Ахмед Муса.

След като е било ясно, че имамът Ахмед Муса Ахмед не е бил въоръжен, съвсем спокойно районният инспектор е можел да отиде да го разпита без да се вдига толкова шум, коментира пиар експертът.


Не може човек, който не се е измил по специален начин, да пипа Корана, обясни Алгафари. Аз видях снимки как участниците в акцията разлистват Корана, по незнайна за мен причина. Това е унижение на тези хора.

Радикален ислям, колкото и да се опитваме да го доказваме, в България няма, няма и да има, стига да не продължим с акции на ДАНС като последната, беше категоричен Алгафари. Според него много по-добре е да имаме официален мюсюлмански център на територията на България, отколкото тези момчета да ходят да се обучават по медресетата по света, защото не се знае на какво ще попаднат. Според Алгафари чрез средствата на СРС-ата може да се следи реда в джамиите.

Аз не виждам логика в тази акция, коментира той. Според него „ДПС леко е отстранявано вече от властта“ и даде за пример мюсюлманите, които предпочитат други партии. „Изведнъж ето нещо, което е в тяхна услуга“, смята той.


Къде в циганската махала може да има Радикален ислям, недоумява Нидал Алгафари. Там са изключително бедни хора, които срещу някакви стотинки си продават гласа.

"Ислямска държава" е много опасна. Но те стрелят с оръжие, което не произвеждат, използват самолети, които не произвеждат. Някой трябва да плаща. Със сигурност през сателитите може да се организира наблюдение и да се проследи откъде идва потокът на тези средства.

 

Това е нещо, което е създадено от великите сили, за да има напрежение около петролните полета, изрази мнението си и за групировката „Ислямска държава“ Алгафари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6073 |27.11.2014 Столипиново защитава задържан от ДАНС . 11| 5604 |27.11.2014 Цветанов: ДАНС участва в срива на КТБ . 3| 5394 |27.11.2014 Валентин Петров: ДАНС проспа 5-6 години . 9| 5207 |27.11.2014 Алгафари: Акцията на ДАНС бе глупава показност пред братските служби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads