Реклама / Ads
39| 7354 |13.05.2013 НОВИНИ

Алгафари: ГЕРБ - БСП 7:0

.
Независимо от цялата безумна предизборна кампания, независимо от черния PR, за първи път правителство, което е било на власт, получава най-много гласове. Ясно е, че българският избирател гласува за дясно управление. Това заяви в предаването "Лице в лице" режисьорът Евгени Михайлов.
 

По думите на журналиста Иван Гарелов, гласовете на малките десни партии са били призовани да отидат за ГЕРБ и така ГЕРБ ги получи.

Според писателя Румен Леонидов, на протестите, разтърсили България, руските ченгета са разказали играта на българските милиционери.

Режисьорът Нидал Алгафари смята, че всички, които участваха на настоящите парламентарни избори, са победители, не само ГЕРБ. Победител е Иван Костов , защото негов човек ще влезе във властта, победители са и СДС, победители са и ДПС, които се пребориха със своя вътрешен и външен враг, както и ПП "Атака", които въобще влезнаха в парламента. Дори и социолозите са победители, които скочиха срещу своя колежка, която се оказа права. БСП са победители затова, че успяха да свалят 15% със сигнала си до прокуратурата от ГЕРБ. Сега изниква въпросът "Кой е победен?". Победените са тези хорицата, които излязоха на улицата да протестират, коментира Алгафари.

Скандалите, които ставаха в цялата предизборна поредица, не намериха пряко отражение в действията на гласоподавателите толкова, колкото засилиха борбата между двамата големи лидери, заяви Гарелов. Това се отрази на малките партии. Победата на ГЕРБ е разбираема. Те дойдоха като нова партия, а това привлече хората, допълни той. Не разбирам каква е логиката да се иска оставката на Сергей Станишев , защото БСП надхвърли ядрото си, подчерта журналистът.

Искаха я, защото това е 7 на 0 за ГЕРБ при битката с БСП, отговори Алгафари.

На въпрос какво ще се случи сега, Леонидов отговори, че Волен Сидеров има голям шанс да стане министър-председател. Това е последният шанс "Атака" да участват във властта, защото участват ли във властта, в следващите избори няма да има "Атака". Имаше прогноза, че Сидеров ще бъде премиер, която преди Капка разнасяше. Той се държа много политически сдържано сега, явно усетил, че птичето е кацнало на неговото рамо.

По думите на Михайлов, това, че ГЕРБ не са се явили вчера на традиционните пресконференции, не е слабост. Беше ми смешно, че тези, загубили изборите, първи започнаха да правят планове и да подават ръка към по-малките партии. Те си изказаха всичко, направиха едно погребение на ГЕРБ. Но ще е интересно, когато те се наговорят, ГЕРБ да се изкажат, подчерта режисьорът.

На въпрос кое е по-вероятно - нови избори или съставяне на правителство, Гарелов подкрепи тезата за правителството. Леонидов пък бе категоричен, че ще има правителство, защото на тези, които сега влизат в НС, не им се иска да излизат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4662 |13.05.2013 99,27% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,74 %, БСП - 27,6 % . 32| 5641 |13.05.2013 Окончателни резултати във Варна: ГЕРБ са първи . 12| 7691 |13.05.2013 ЦИК: При 96% от протоколите: ГЕРБ - 30.7%, БСП – 27%, ДПС – 10.59%, „Атака” – 7.38% . 112| 5643 |13.05.2013 Б. Димитрова: ГЕРБ не загуби колкото беше предвидено, БСП не спечели колкото очакваше

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads