Реклама / Ads
0| 4932 |24.04.2016 НОВИНИ

М. Алгафари: САЩ създаде ИД с бойци от Европа и целия свят

.
Мажд Алгафари
Вие господа САЩ сменихте табелката на Ал Кайда, изтрихте Ал Кайда и на нейно място написахте ИД. Това е същата групировка, това са същите хора“. Това каза пред Нова телевизия Мажд Алгафари – преводач от арабски и познавач на процесите в арабския свят.
 
„Една групировка като „Ислямска държава“, когато я поставиш на тясно се прегрупира и става много по-силна. По мои преценки това е целта на Русия – да ги оставят да се прегрупират, за да могат те вече да ги ударят точно в сърцето“, казва Алгафари.

Той е категоричен, че предстоят още терористични атентати в Европа, но никой не знае къде и кога точно.

Как се образуват тези групировки? „Ние откога започнахме да говорим за „Ислямска държава“? Грубо казано от 2011 г. – тогава, когато беше убит Осама Бин Ладен. Тогава велики сили като САЩ казаха „ето, убихме Осама Бин Ладен, няма вече Ал Кайда, приключихме с тях“. Обаче на следващия ден образно казано я, изникна нова групировка.

Не че се създаде, просто вие господа САЩ сменихте табелката на Ал Кайда, изтрихте Ал Кайда и на нейно място написахте ИД.
Това е същата групировка, това са същите хора“, обяснява той.

„Проблемът при развитието на тази групировка е, че те се опитаха да накарат наистина истинските мюсюлмани да се включат в тази групировка. Истинските мюсюлмани няма да се включат. Истинските мюсюлмани никога не биха убивали, никога не биха изезавали, никога не биха изнасилвали.

Поради тази причина САЩ предприеха друга тактика – взеха бойци от Европа и от цял свят и ги внедриха в ИД. Голяма част от бойците на ИД говорят френски, говорят перфектен английски, говоря български, говорят албански, говорят чужди езици. Нито един от тях не знае арабски език като хората. Това е един вид като структурата на мафията – има си един главатар като да речем Ал Капоне, махаме името Ал

„По мои данни в България няма места, където да се образуват клетки за подготовка на войници и камикадзета, които да жертват живота си за ИД”, казва Мажд Алгафари. Той обаче смята, че в Пазарджик има радикални ислямисти. „Не знам някъде по света да има роми, които са вярващи мюсюлмани“, коментира той. „Преди години саудитски пари влизат през Турция в България. С тях се правят училища, печатници, които да печатат пропагандни материали. По-късно печатницата я затвориха и започнаха да внасят печатни издания от Турция“, каза още Алгафари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5231 |20.04.2016 Алгафари: Бъчварова прави криви сметки за имигрантите . 0| 3992 |19.04.2016 Да се създаде избирателен район за чужбина, реши правната комисия . 0| 4966 |01.04.2016 Бъчварова: Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на наша територия . 0| 7732 |22.03.2016 Мажд Алгафари: Великите сили няма да унищожат своето отроче ИДИЛ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads