Реклама / Ads
16| 3060 |19.04.2021 НОВИНИ

Алибегов: Докато се карат в парламента, бизнесът може и да не оцелее

.
Ричард Алибегов
Пуснахме една декларация към всички политически партии с призив да загърбят всякакви различия и да обърнат внимание на икономическата и здравната криза. Защото малкият и среден бизнес може да не оцелее, докато те се карат в парламента. А малкият и среден бизнес е 80% от икономиката ни. Да не се окаже така, че на финала няма да има кой да бъде управляван, защото бизнесът е фалирал. Така че нашият призив е спешно да се продължат мерките за заетост 60/40 и 80/20.
 

Това коментира съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Политика.БГ.

 

По думите му тези мерки били идеални за работещ бизнес.

 

„Те помагат страшно много на бизнеса и не се налага да освобождават хора. Но, за да се удължат, има нужда от работещ парламент. Затова апелът ни беше към политическите партии в парламента да загърбят различията и да почнат да работят усилено“, посочи Алибегов.

 

„В последните няколко дни чуваме кой бил виновен и кой какво щял да направи, за да разкрие евентуални виновници. Не чухме никой какво ще направи, за да оправи тази безпрецедентна икономическа и здравна криза. Много бързо трябва да се сформира работещо правителство, било то и за кратко, за да се вземат тези мерки и да се спаси икономиката. Защото на финала как се възстановява държавата – с данъците. А те откъде ще дойдат? От икономиката, от малкия и среден бизнес. А той е пострадал страшно много. И ако не се направи план за възстановяване, няма да има кой да внася данъци“, каза още той.

 

„Важно е да се загърбят всякакви политически различия в името на народа, на заетите хора, на малкия и среден бизнес. Ако в следващите два-четири месеца ние нямаме действащ парламент, икономиката няма да издържи. Когато това се случи, ще имаме вече съвсем други грижи от това кой ще управлява, кой ще е премиер, кой ще е президент. Ще се върнем страшно много назад“, допълни Алибегов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4845 |16.04.2021 Марков на амбаразурата за Борисов: Ще ни вкарат в национална катастрофа . 28| 17696 |08.04.2021 Мис ГЕРБ в НС с общински съветник от БСП – шеф в Титан, докато мъжът й е в испански затвор за наркотрафик . 18| 4648 |05.04.2021 Радослав Бимбалов: Събира ни общ враг и докато е близо до джипката, ще се чувстваме заедно . 12| 3576 |22.03.2021 Алибегов: Пиарът на здравно министерство минава през заведенията, но това не бори пандемия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads