Реклама / Ads
1| 3753 |28.02.2020 НОВИНИ

Amazon спря търговията на над 1 милион фалшиви лекарства срещу коронавирус

.
Източник: БГНЕС
Платформата за продажби Amazon свали от сайта си огромен брой псевдо лекарства срещу коронавирус. Става дума за над 1 милион продукта, за които се твърди, че лекуват опасното заболяване.
 

Компанията на Джеф Безос е отстранила от сайтовете си и десетки хиляди артикули на търговци, които печелят от епидемията с коронавируса. Хитри компании спекулирали с високи цени на артикули с цел да подведат клиентите, обясняват още от Amazon.

 

В интернет рязко са се покачили цените на дезинфектанти и предпазни маски заради епидемията в цяла Европа. Припомняме, че по аптеките дори у нас се забелязва недостиг. Преди дни фармацевти и хора от бранша споделиха, че търсенето е огромно, а складовете - празни. Това е свързано със замразеното производство и съответно спреният износ в Китай.

 

Азиатската държава обаче плавно започва да се възстановява от тежката епидемия, която изправи световната търговия пред огромно предизвикателство. Появиха се и опасения, че заради епидемията от коронавирус ще се усети недостиг на антибиотици в световен мащаб.

 

Проста справка в сайт за сравнение на оферти показва и примери от последните няколко дни. Цените на предпазни маски от американския индустриален конгломерат 3M Co са скочили с малко над 41 долара само за няколко дни. 10 опаковки от защитни маски N95 са се предлагали на цена от $128.

 

"Няма място за покачване на цените на Amazon", заяви говорител на компанията, цитирайки нейната политика, че информацията за продуктите трябва да е точна и че Amazon може да сваля от своите сайтове оферти, които накърняват доверието на клиентите, включително когато ценообразуването "е значително по-високо от неотдавнашните цени, предлагани на или извън Amazon".

 

Той обаче отказа да посочи точния ценови праг, при който даден артикул се счита за несправедливо оскъпен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3813 |24.02.2020 Австрия спря временно влаковете до Италия заради коронавируса . 7| 7025 |04.02.2020 Епидемията от коронавируса можеше да бъде спряна, но Китай я скри . 0| 3860 |26.01.2020 Верижна катастрофа в мъглата спря движението по АМ ”Марица” при отбивката за Свиленград . 9| 4704 |24.01.2020 ЕМКО: Спрямо лицата с фалшивите или истински имена са повдигнатите обвинения по случая „Гебрев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads