Реклама / Ads
6| 4706 |29.01.2019 НОВИНИ

Н. Ананиев за Фрог: Тайните арести и гражданската конфискация се използват като бухалка

.
Настимир Ананиев
Докладът на ”Трансперънси интернешънъл” за корупцията в България е поредният. В него заемаме 77-о място от 180 държави, което означава, че сме на дъното в класацията. Тази тенденция може да се промени, ако се въведе европейско антикорупционно законодателство с регламент, който важи за абсолютно всички държави. Това заяви пред Фрогнюз лидерът на европейска партия ВОЛТ Настимир Ананиев.
 

Няма заявка от изпълнителната власт, че борбата с корупцията ще бъде приоритет. Доходите и стандартът на живот у нас са ниски именно заради корупцията.

В Здравеопазването имаме бюджет от 4 милиарда, а парите ни изтичат под различни форми и не стигат до пациентите. Дават повече пари за здравната система, но услугата не се подобрява.

 

Анонимните арести, гражданската конфискация са мерки, които действат като бухалка срещу определени кръгове, отколкото като мерки срещу борбата с корупцията.  

 

Убеждават ни, че няма корупция, но ние всички я усещаме. Това се получава от липсата на медийна свобода. Все по-малко телевизии разкриват корупционни схеми. Валя Ахчиева беше уволнена от БНТ след като беше спряно нейно разследване за корупция. Милен Цветков беше свален от екран заради неудобни въпроси. Хората нямат информираност. Те виждат корупцията на ниско ниво в администрацията обаче.

 

Иначе корупцията е далеч много по-мащабна. Вземете например „Суджукгейт”. Аз бях водач на листата в Добрич и съм запознат с мнението на хората за Живко Мартинов. Знаеше се и се говореше за това с какво се занима той. Защо обаче ГЕРБ не предприе нищо? От скандала с паспортите се вижда, че има огромни проблеми. Вместо да ги разреши, изпълнителната власт започна преговори на ниво ЕК за по-добър доклад. Всички видяхме този доклад и знаем, че той представлява договорка за подкрепата на Макс Вебер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8973 |24.01.2019 Съдов хирург пред Фрог: Трудно е да оцеляваш като лекар в България със 720 лв. . 2| 4667 |24.01.2019 Първо във Фрог: Падна част от тавана в метростанция „Люлин“, по чудо няма ранени . 5| 4777 |23.01.2019 Юрий Асланов за Фрог: Управляващите може да използват натиск за изборни успехи . 16| 12893 |23.01.2019 Проф. Ал. Маринов за Фрог: Скалъпена поръчка срещу Йончева, а срещу Делян Добрев няма проверка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads