Реклама / Ads
5| 10276 |21.12.2018 НОВИНИ

Андай за речта на Доган: Формулата за програмен кабинет е оцапана

.
Илхан Андай
Всички около Бойко Борисов му палят свещ, за да е жив и здрав, а ГЕРБ и правителството да съществува. На Ахмед Доган също, за да го има ДПС. Куриозно звучи, но имплозията е вътре в малкия коалиционен партньор на ГЕРБ, и това може да бутне правителството.
 

С обръщението си Доган даде да се разбере, че се крепи формулата от миналата година. Има малка разлика по отношение на геополитиката, но нищо повече. Това каза журналистът от „Родопи 24” Илхан Андай пред bTV.

 

„Обществото се е затворило и не се интересува дали ще има избори. Ахмед Доган говори за улицата, която може да маргинализира елита. Но улицата в България е много слаба, не както във Франция или Хърватия. Хората са обезверени и напускат страната“, отбеляза той.

 

„В България новата формула на управление - програмен кабинет, е оцапана. Ако се стигне до нея, това ще означава, че започва бавно краят на ГЕРБ. В обществото ще се лансира тезата, че Бойко Борисов слуша Доган и ДПС влияе на управлението. Трябва да се направи по-сериозен прочит на доклада и изказването на Доган“, посъветва журналистът.

 

Твърде елементарно звучат тезите на Доган и аз мисля, че навлизаме в ажиотажа на Доган в политиката. Той гледа да спечели още една година и да види дали ще му стигнат силите на база местните и европейските избори да влезе ДПС през парадния вход.

 

По думите му Доган е изгубил телепатичната връзка с електората, а снощната реч не е към електората, а е с цел да легитимира ДПС, да промени визията на партията, да я представи като съзидателна политическа сила, за да стигне до хората позитивната сила, а не негативизма от управлението.

 

Илхан Андай коментира и думите на президента Румен Радев, който предупреди, че в България има външнорелигиозно влияние от чужбина. Журналистът потвърди тази информация. „Той все пак има информация от службите. Хората с влияние и много пари искат да държат в ръцете си Балканите. Вероятно той визира явяването на ДОСТ на изборите. Хората в България са различно уязвими от подобно влияние. В Родопите е възможно, но в Кърджали - не. Хората, които не са успели да се реализират в чужбина, може да се маргинализират. Такива хора могат лесно да бъдат обработени и връщайки се тук да са опасни. Новата радиакализация ще дойде от нашите хора, които са отчаяни в Западна Европа и те трябва да се следят“, предупреди той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 6088 |20.12.2018 Доган: Да не допуснем управляващите да претърпят вътрешнопартийна имплозия . 2| 5699 |06.06.2018 Ердоган: Притежаването на хладилник е знак за просперитет . 4| 5424 |17.05.2018 Ердоган: ООН се срина . 0| 5620 |08.04.2018 Ердоган: Франция окуражава терористите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads