Реклама / Ads
2| 5209 |27.12.2018 НОВИНИ

Андай: Трудно ДПС ще спечели 400 000 гласа, предстоят им тежки избри

.
Илхан Андай
”Мустафа Карадайъ е видимо доволен от случващото се, особено от това, че в същия ден 30 души официално напуснаха ДОСТ. Карадайъ звучи като продължение на словото на Доган от миналата седмица, но не на онова слово, което беше раздадено на медиите, а тази реч на почетния председател, която той е произнесъл пред актива в сараите малко преди полунощ. Карадайъ предава думите на Доган малко по-достъпно и малко по-емционално”,
 

Така коментира пред БНР речта на Мустафа Карадайъ в село Могиляне по повод 34 години от Възродителния процес Илхан Андай, журналист от Кърджали, издател на интернет сайт 24rodopi.com.

 

ГЕРБ и ДПС работят заедно дотолкова, доколкото малката част от "баницата", която получава ДПС, е достатъчно да живее партията, да са добре лидерите, да функционира една парламентарна група, да има една представителност, смята Илхан Андай. "Но като цяло електоратът губи от това, защото ДПС извън властта, работата на парче, не позволява да се реализира една програма, не казвам за съживяване на смесените региони, а за спасяването на смесените региони. Защото смесените региони, където основно е електоратът на ДПС - има го този народ, има го ДПС, няма го този народ, няма го ДПС".


Според Андай смесените региони се обезлюдяват, такова е положението и в цяла България. Но в последните месеци си отиват у хората, които попадат в категорията "средна класа" и такива, които по места имат авторитета да влияят на общественото мнение. "И същите тези хора нямат намерение на гласуват, дали са гурбетчии в София, Пловдив или другите големи градове или са далече в Хага, Антверпен или Брюксел".

"Математически нещата за ДПС не излизат. Много е трудно партията да спечели над 400 000 гласа, каквато е целта и да покаже, че е жива и че вследствие на този голям резултат големите вече ще се съобразяват с нея. Недостигът на гласове ще се усети най-вече на местните избори" смята Андай.


"Като добавим и това, което се случва в ДОСТ и очакването на тези, които са останали около Местан, че управляващата пратия в Турция ще им помогне, на ДПС им предстоят много тежки местни избори, затова Доган и Карадайъ казват, че евроизборите са особено важни", коментира Илхан Андай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3941 |10.12.2018 В луд мач ”Ривър Плейт” спечели Копа Либертадорес . 2| 3678 |07.12.2018 Майка: Благодарим на институциите за трудностите, на предателите и използвачите също . 1| 5070 |05.12.2018 Бисер Петков: Трудно е да се живее със сегашните пенсии . 6| 4085 |30.11.2018 Корнелия Нинова: Държавата купува ЧЕЗ, ако БСП спечели изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads