Реклама / Ads
0| 3875 |11.01.2019 НОВИНИ

Анди Мъри през сълзи: Не мога да играя, болката е прекалено голяма

.
Бившият номер 1 в тениса Анди Мъри сензационно обяви, че ”Аустрелиън Оупън” може да бъде последния му турнир. Носителят на три титли от Големия шлем обяви решението си със сълзи на очи на пресконференция в Мелбърн. Той обясни, че изпитва непоносими болки в дясното бедро, като все още не може да се възстанови от операцията.
 

"Не съм сигурен, че ще мога да играя с тази болка още четири или пет месеца. Не се чувствам добре. Имам проблеми от дълго време. Имам постоянни болки през последните 20 месеца. Направих всичко, което беше възможно, за да се опитам да се възстановя, но нямаше голям успех. Намирам се в по-добро състояние, отколкото преди шест месеца, но все още болката е сериозна. Мога да играя на ниво, но не на нивото от преди", заяви шотландецът.

 

"Болката е прекалено голяма, наистина. Не искам да продължавам да играя така. Тя не ми позволява да се наслаждавам на мачовете, тренировките или което и да е от нещата, които обичам в тениса", каза още той.

 

Шотландецът обясни, че мисли за нова операция. "Сериозно го обмислям. Това може да ми осигури по-добро качество на живот и да ме освободи от болката. Някои спортисти са го правили и са се връщали към състезанията, но няма гаранция за това. Ако го направя, ще е за да имам по-добър живот.", добави Мъри, цитиран от БТВ.

 

Сълзите на победителя: В 3:00 ч. през нощта Мъри не сдържа емоциите си
Двукратният олимпийски шампион ще участва на Откритото първенство на Австралия. На старта той трябва да играе срещу поставения под номер 22 Роберто Баутиста Агут (Испания). Мъри има три титли от Големия шлем - US Open (2012), "Уимбълдън" (2013, 2016) и два златни олимпийски медала.

 

Един от най-близките приятели на шотландеца в Тура - Григор Димитров, бе сред първите, изказали своята подкрепа. "Тенисът винаги ще стигне своя край за нас, но приятелствата остават за цял живот. Това, което ти направи за спорта, ще живее вечно. Надявам се за един силен и здрав завършек за теб, приятелю!", написа българинът на профила си в Туитър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5133 |11.01.2019 Цветанов пак се заяде с президента, обвини го, че не искал да работи за хората . 6| 6451 |10.01.2019 Камиони с над 130 кг наркотици са пуснати през ГКПП Капитан Андреево на вдигната бариера . 3| 4288 |10.01.2019 Все пак Брюксел отхвърли текстове, свързани с командироването . 0| 4009 |10.01.2019 Президентът към Таяни: Пакетът „Мобилност” е несправедлив за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads