Реклама / Ads
9| 4805 |10.02.2016 НОВИНИ

Андраш Клейн: 30 млн. души от Третия свят планират да дойдат в Европа

.
Андраш Клейн
Ние сме по-песимистично настроени за бежанската вълна. Европа не си защитава външните граници. От техническа гледна точка Европа е уязвима. Докато не въведем контрол на външните граници, този въпрос няма да се реши. Сега заради зимата има по-малко мигранти. Границата е отворена, Европа няма обща политика. Събитията в Сирия не сочат, че нещата ще се подобрят. Това каза унгарският посланик Андраш Клейн по БНТ.
 
Анализът сочи, че причинете за потока остават. Според нас е въпрос на време по Западно- балканския поток да се затворят границите. Ако гръцката граница остане отворена, то какво ще стане по северните граници на Гърция? В най-лошият случай може да има по-голям натиск към страните на север от Гърция. България сама си решава как да си защити границите. Тя доказа ,че на границата с Турция има политическа воля да защитава границата на ЕС. В момента не България е проблем на Европа. Вие трябва сами да решите какво да правите.

Вишеградската четворка е проевропейска и е част от Европа. Тя не е друго, а един консултативен формат, неформален, няма правила и бюрокрация. Страните има смелост да нарекат нещата такива, каквито са и това прави впечатление на Европа. Казват, че Вишеградската четворка ще има проблеми, защото не говори политически коректно. Но това не е алтернатива на ЕС и няма такива намерения.

Бежанската криза няма да спре и след унищожаване на ИД. Предполага се, че ще има отмъщение. Ако един ден ИД бъде победена, какво ще намерим на тези територии. Там всичко ще е разрушено. Трябва да съхраним външните граници на Европа. Тогава ще можем да говорим за помощ, за хуманитарни квоти и т. н. 30 млн. души от Третия свят имат план да дойдат в Европа, според ООН.

Стабилността на Унгария зависи от три държави-Германия, САЩ и Русия. Г-н Орбан ще се срещне с Владимир Путин. Ние много трудно приемаме критиките. Питаме се защо едни страни могат да се срещат, а ние не можем. Унгария изгуби 2,5 млрд. долара от санкциите срещу Русия. Не знам дали донесоха нужния резултат. Дайте ми пример къде такъв вид санкции са достигнали до политическо решение?!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4775 |01.02.2016 Секат дървета заради третия лъч на метрото . 36| 10575 |10.12.2015 О. Минчев: Третият Кобург осуети бг-демокрацията . 0| 4508 |05.09.2015 Оставиха в ареста третия каналджия, хванат на пътя Ахтопол-Бургас . 0| 4760 |18.08.2015 Гришо се класира за третия кръг в Синсинати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads