Реклама / Ads
10| 19442 |08.07.2017 НОВИНИ

М. Андреев: От 2 месеца знам, че може да ни отнемат председателството на ЕС

.
Методи Андреев
Още преди около два месеца до мен достигна информацията, че може да ни отнемат председателството на ЕС. Това беше веднага, след като служебното правителство подаде оставка.
 

Тогава научих, че европейски народни представители от Холандия, Белгия и Франция обмислят да предложат да се отнеме председателството на България заради изключително високото ниво на корупция и липсата на всякакво желание в премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да извършат радикална съдебна реформа.

 

Това каза пред Фрог нюз Методи Андреев. Така той потвърди  информацията на Фрог  нюз, получена от дипломатически източници, че в Брюксел се обмисля да отнемат председателството на България и с тази задача да бъде ангажирана Австрия. 

 

Тези действия от страна на Европа не се дължат само на корупционните  скандали, свързани с НДК . При тях едното лоби, представлявано от бившия директор на НДК  и другото лоби  на бившия регионален министър, се сблъскаха. От всичко това се разбра, че единствената битка на управляващите е за кокала. Т. е, кой ще реализира високите стойности на обществените поръчки. НДК е само „черешката  на тортата“ в желанието да се отнеме председателството на България. НДК доказа, че това което прокламира Борисов  за стабилна държава, не е истина. По време на неговото управление се постигна особена форма на стабилност на олигархията, която премина в т. нар. клептокрация.

 

Това е форма на управление, при която държавните решения се мотивирани от непосредствени материални интереси на тесен кръг хора с власт и пари. Този тесен кръг от хора са именно олигархията. И основен архитект на този клептократичен  модел на управление в България за съжаление е министър-председателят. Той вече трети път управлява  страната и продължава да се инати, че това е стабилната форма на управление, към която той се стреми. Единствената ни стабилност е по отношение на това, че има стабилно отношение на властта към олигархията.

 

Характерно за клептокрацията  е корупцията. България е най-корумпираната държава в ЕС . Повтарям-най-корумпираната. Другата особеност е лобизма. Всички управления на Бойко Борисов показаха лобистки  практики в полза на едри корпоративни олигархични кръгове и интереси. Да не забравяме за кръга около Делян Пеевски. Той вече стана нарицателно за управлението  на Борисов. Освен това по време на клептократичното  управление има изключително високи нива на пране на пари. И пренебрегване на дългосрочни цели, т. е отказ от реформи. Тези характерни  особености на клептократичното  управление ги наблюдаваме вече два мандата при Бойко Борисов. НДК  е  като един лош пример за това, че битката не е за общественият интерес, а за олигархията. Част от тази клептократична  структура е прокуратурата, която защитава изцяло интересите на тази олигархия. За тези проблеми ЕС може да ни накаже. А не само заради НДК.

 

Ние се взривяваме от лоши практики. Ако не бъдат забелязани от ЕК и партньорите ни, това означава, че Европа също е започнала да боледува. Краткосрочната стъпка, която може да направи Европа в тази ситуация е именно да отнеме председателството ни на Съвета на Европа. И така да удари през пръсти крадливите български управници. Които въпреки предупрежденията от Европа, продължават да пребъркват джобовете на всички хора от обществото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5825 |21.06.2017 1 338 души са потърсили убежище у нас през първите 3 месеца на 2017 г. . 0| 5810 |21.06.2017 Италиански изтребители ще ни пазят небето за 3 месеца . 0| 6549 |15.06.2017 План-сметката за изтребителите готова до края на месеца . 0| 4804 |26.05.2017 Седем месеца внедряваме ТОЛ системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads