Реклама / Ads
20| 7614 |18.02.2010 НОВИНИ

М. Андреев: Агенти станаха носители на орден "Стара планина"

.
Методи Андреев
Този факт говорел за отношението на президента към неговите колеги от службата.
 

Официалните институции „изпраха” биографиите на Тодор Батков и на Петър Манджуков, обяви по телефона на НТВ бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев, според когото в обявения списък от бивши агенти на ДС от печатните медии единици били хората, признали своята принадлежност към структурите на бившите тайни служби. Петко Бочаров бил един от тези, които имали доблестта да открият своето минало.

Т. Батков бил в тесни отношения с Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност, напомни Андреев. Дали Петър Манджуков като сътрудник на първо главно управление на ДС не е използвал връзките и контактите си, които е добил, попита още той. Андреев продължи с въпроса дали тези контакти не са му помогнали да добие този състоянието си. И Батков, и Манджуков станаха носители на орден "Стара планина", добави Андреев, според когото този факт говорел за отношението на българския президент към неговите колеги от службата.

М. Андреев каза още, че Комисията по досиетата обявява принадлежност, но не е съдник, а всеки, който се интересува, може да прочете досиетата на журналистите, сътрудничили на ДС. Нататък обаче нищо не можело да последва, защото нямало закони, които могат по някакъв начин да вменят вина на тези хора или да ограничат влиянието им в обществото. Единственият начин бил да се напомня как някои хора са забогатели за сметка на старите си контакти от службите. Тези, които не се възползвали от връзките си с висшата номенклатура, сега били обикновени граждани. Онези обаче, които се наричали бизнесмени, успели да извлекат всички ползи от агентурното си минало, каза Андреев и обвини за сегашната ситуация политиците, които забавили изнасянето на имена и факти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4682 |08.02.2010 От 86 576 проверени за ДС, 2 616 били агентите . 3| 4865 |18.12.2009 16 000 останаха без работа за месец . 33| 5813 |09.12.2009 Разсекретиха агентите на ДС в печатните медии . 18| 4990 |04.12.2009 Съдът пусна агентите на ДС в ръководството на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads