Реклама / Ads
48| 8426 |11.12.2014 НОВИНИ

М. Андреев за Фрог: Руснаците работят против интересите ни, а не можем да се защитим

.
Методи Андреев
Спомняте ли си кога за последен път държавата ни изгони руски дипломати? Това стана по времето, когато премиер беше Иван Костов. Мислите ли, че интересът на руснаците е прекъснат, след като бяха изгонени тези хора? Разбира се ,че не. Това каза пред Фрог нюз депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Той беше потърсен да коментира мнението на журналиста Георги Коритаров, според който страната ни трябва веднага да изгони 3-4-ма руски шпиони.
 
Нали ви е ясно, че когато една държава като нашата, силно зависима от руските интереси, стане член на НАТО и на ЕС, тя става всъщност акупунктурна точка, с която може да се въздейства върху политиката на целия Европейски съюз. Ние сме всъщност чувствителна точка в политиката на Европа, особено в сферата на енергийната сигурност. Забележете в последния месец на колко места се обвиняват правителствени лидери в не регламентирани контакти и действия и то в полза на руската страна. Унгария, например е такава страна. Виждате, че в Чехия имаше дори протести. България е много по-слаба политически от тези две държави и с много по-ясно изразено руско влияние, обясни той.

Той призова да погледнем какъв договор ни е бил предложен от Русия за „Южен поток”. Нали ви е ясно, че ако ние бяхме уважавана държава, те никога не биха си позволили да ни предлагат такъв договор. Все едно да ви взема на работа при мен и да ви кажа, че понеже сме си много близки, няма да ви плащам заплата. И ще работите за чест. Всичко това говори, че в България руският политически и геополитически интерес е много силен. И това е нормално. Руснаците имат тук много силна развита агентурна дейност. Заради това е напълно нормално нашите служби да имат конкретна информация, която да доведе до конкретни резултати. Вижте какво стана миналата седмица в Румъния. Там съобщиха, че имат информация, че протестите при тях и при нас за шистовия газ, са финансирани от руските служби. Въпросът е как държавата да се справя с тези неща. Трябва да ви кажа, че руснаците работят против нашия интерес, а ние не можем да си го защитим. Това не говори зле за руснаците, а за нас, убеден е депутатът от ГЕРБ.

Ако бях на мястото на Путин и аз щях да искам да възстановя славата на Руската империя. Това е нормално. Въпросът е ние какво правим, за да се защитим. Помните ли, че преди две години американските служби експулсираха няколко израелски дипломати?! Да се скараха САЩ и Израел?! Не, защото това е въпрос на интереси. По тази причина тези неща трябва да ги приемаме философски. Нищо лошо няма да има, ако българската страна има данни за превишаване правата по отношение на дипломацията и да бъдат принудени някои хора да напуснат страната.

Това, ще докаже, че имаме служби, които работят за националния интерес. Как си мислите, че руската тръба ще мине през България и нищо няма да получаваме. И в същото време да ни се внушава, че това било начин за диверсификация. Как е възможно да ни се обяснява, че това било голяма загуба за България, защото „Южен поток” няма да се строи?! Ако това , което каза Путин, че ще загубим 400 млн. евро, е вряно, то и аз ще изляза с плакати да викам: Пуснете „Южен поток”! Разбра се, че такова предложение няма. Една агентура не прави само преки разработки. Най-ценните са агентите, които упражняват влияние. Защитниците на тезата, че този проект е бил в интерес на България са най-вероятно хора, които са избрани да оказват такова влияние в посока на руската политика у нас, заключи Методи Андреев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5749 |11.12.2014 Адв. Л. Рангелов пред Фрог: Съд те чака, ако изобличиш магистрат . 20| 9908 |11.12.2014 Св. Синод пред Фрог: Архим. Дионисий има връзка с масоните, но e праведен . 63| 10451 |11.12.2014 Г. Коритаров пред Фрог: Да се изгонят 3-4-ма руски дипломати за шпионаж! . 10| 6032 |10.12.2014 М. Андреев: Мистериозното дело "Лиани" бе ключово за Петко Сертов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads