Реклама / Ads
7| 12549 |16.09.2016 НОВИНИ

М. Андреев: Лукарски мълчи като бълха в гащи за Дипломатическия клуб

.
Методи Андреев
Агенцията по приватизация е подчинена на икономическото министерство и Божидар Лукарски. Самият той е работил в нея и е давал становища Защо той като юрист, който познава материята, мълчи, буквално като бълха в гащи. Той трябва да вземе не политическо, а професионално решение. Така депутатът Методи Андреев коментира случая с купуването на дипломатическия клуб в Бояна за три лева от трима младежи.
 
Като е работил в тази агенция нека да каже дали има такова дървено желязо, допълни депутатът. Според него в страната има още много такива случаи на придобиване на собственост за един или три лева.

Много обичаме да показваме битка с престъпността, но за такива сделки, гарнирани с политическа подкрепа, ДАНС и прокуратурата странно мълчи, подчерта Методи Андреев.

Ще зададем въпрос на министри има ли такива сделки в техни дружества, каза и народният представител Петър Славов.   Не остана човек в България, който да не се съмнява, че има нещо нередно. Сделката за Дипломатическия клуб в Бояна може да бъде спряна от Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и няма нужда да се ходи в съда, заяви Славов.  Той  каза , че сделката за Дипломатически клуб „Бояна” не е единичен случай. Причината – според шефа на Агенцията по приватизация Емил Караниколов самата агенция е „прочела” закона и при много други случаи в смисъл, че може да се продават „обособени части” от дружества, които са в забранителния списък за приватизация, щом тези „обособени части” не са изрично описани. Караниколов е дал обяснението пред Икономическа комисия в парламента. Това е все едно да забраните продажба на автомобил и след месец да видите, че са продадени гумите и двигателя, защото не били описани изрично като забранени за продажба, подигра се Петър Славов.

Припомняме сделката за дипломатичския клуб в Бояна.Първоначалната цена на търга е 8,5 млн. лв. и „Ексклузив уеб дизайн“ като единствен претендент за имота го печели. Имало е и други фирми мераклии, които незнайно по каква причина са се отказали да мерят сили със старозагорската фирма.

Висши държавни чиновници коментираха, че зад сделката стои депутатът от ДПС Делян Пеевски. С това се обяснява и факта, че липсваха други участници в конкурса за иначе апетитната собственост.

 
„Ексклузив уеб дизайн“ е регистрирана през октомври миналата година от Ванеса Тодорова (21 г.), Димитър Йорданов (20 г.) и Йордан Йорданов (24 г.). Всеки от тях държи по 33%. Това е първото им и единствено засега бизнес начинание, в търговския регистър няма данни за участия в други фирми.

 От първия отчет на дружеството не личи финансова мощ, която да стигне за покупката на апетитни държавни имоти за 8,5 млн. лв. Напротив - към 31 декември 2015 г. „Ексклузив уеб дизайн” разполага с едва 1000 лв. в каса и с това се изчерпват всичките й активи. Отчетени са 2000 лв. приходи и 1000 лв. разходи. Седалището на дружеството е на ул. „Добруджа“ 20 в Стара Загора.

Подобен случай имаше и през 2011 година, когато 26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът беше току що завършил студент, на квартира в София, без никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене. Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията. Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на „Кремиковци” около година. Днес той отказва да говори по темата.

Приватизацията на "Брикел Гълъбово" се случи също с една 23-годишна студентка, която купи Теца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6756 |09.09.2016 Фрогоко: Пеевски медии първи пускат търга за Дипломатическия клуб, НАП мълчи . 0| 4111 |02.09.2016 Лукарски се врътнал за Трайков, бил скрит опозиционер . 5| 5802 |02.09.2016 М. Андреев: Покаянието на лицемерите е също лицемерие . 5| 7121 |25.08.2016 М. Андреев: Има амбиции Черно море да стане руско езеро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads