Реклама / Ads
31| 10319 |11.02.2015 НОВИНИ

М. Андреев пред Фрог: Списък „Възраждане” може в момента да срути държавата

.
Методи Андреев
Списък, озаглавен „Възраждане” може в момента да срути държавата. Това каза пред Фрогнюз депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. По думите ми, който го притежава, трябва бъде пазен много по-добре и от депутата Делян Пеевски.
 
Докато бях шеф на комисията видях с очите си този документ, създаден на 22 февруари 1989 г. Нямаше как да се позовем на него, защото беше копие. В него се съдържаха имената на около 70 човека. Посочени бяха агенти, явочни квартири, доверителни връзки, всичко. Една част от хората са действащи и в момента. Твърди се, че когато в бившия СССР започват процесите за перестройката, техните служби, които са едни от най-добрите, са направили анализ. Според него тази политическа промяна, ще доведе до падане на комунистическия режим в голяма част от бившите соцстрани. И те предприемат логичната мярка да искат от братските служби списъци на хора, които са с добро образование, с добър професионализъм, но зависими, за да могат да бъдат след това използвани за техните политически интереси. Това, което аз съм гледал, вероятно е бил един от тези списъци, обясни Методиев.

Той сподели , че вчера е подал сигнал в Главна прокуратура за документите от досието „Павел”, които бяха подхвърлени в шкафчето му в парламента. Тези, които стоят зад този компромат са новите „Червеи”. Това са най-новите задкулисни играчи. Аз на този негодник, който е пратил документа, няма да му ставам говорител, разлюти се депутатът.
Относно скандалната разработка „Червеи” той уточни, че става дума за следене на цели общности, а така също и за глобален контрол. При това положение възниква въпроса къде е била използвана добитата информация?!, попита риторично депутатът.

Цялото интервю на Методи Андреев по темата може да прочетете утре в рубриката „Интервю”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5661 |11.02.2015 Ген. Михов за Фрог: Добре дошли на бесарабските българи у нас . 16| 4352 |10.02.2015 АБВ предложи декларация за неучастието на България във военни действия в Украйна . 19| 6021 |10.02.2015 Н. Радулов пред Фрог: Екземпляри от прочистените досиета бяха изнесени в СССР . 40| 10941 |10.02.2015 Васил Филипов за Фрог: Хъб не се прави от неграмотници, "Южен поток" да се спре незабавно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads