Реклама / Ads
47| 5291 |24.03.2015 НОВИНИ

М. Андреев: Старите разведки да си ходят и да пишат книги

.
Бившият шеф на комисията по досиета и настоящ депутат от ГЕРБ Методи Андреев
Един добър журналист може да стане добър разузнавач. И това е правилно. Трябват ни нови хора, с нови виждания. Старите разведки трябва да излязат в пенсия и да пишат книги, а в службата да влязат млади хора с езици и компютри.
 
Това каза пред бТВ бившият шеф на комисията по досиета и настоящ депутат от ГЕРБ Методи Андреев по темата с разкриването на досиетата на военните разузнавачи. Модерните служби в света се управляват от политици, човекът трябва да е визионер, мотивира предложението си Андреев и допълни, че от един журналист би станало добър разузнавач, но никой не мислел в тази посока.

Андреев посочи, че не е морално досегашните стари кадри да продължават работа във военното разузнаване - те са съветски възпитаници и изискванията към тях са били особени.

Агентът Гоце е клиент на ДС, така че мнението му за мен не е меродавно, каза разпалено Методи Андреев. Не може да се прави реформа в служба военно разузнаване с такива хора.

По темата трябва ли да се отвори архивът на военното разузнаване, той изчете изискванията за поста на такъв агент, като се възмути, че 25 години след промените може да си говорим по тази тема. Според Андреев все още има хора по висшите етажи, които са зависими от тези досиета.

В отговор дали е запознат с разговора между премиера Бойко Борисов и бившия вътрешен министър Йордан Бакалов, който е спряган за бъдещ шеф на военното разузнаване, Методи Андреев посочи: „Аз не знам за този разговор, но приемам положително номинацията на Йордан Бакалов за тази позиция“.

„Аз съм дългогодишен познат с Данчо Бакалов, познаваме се, приятели сме, така че аз нищо друго не мога да кажа. Той беше и министър на вътрешните работи в служебния кабинет на Близнашки“, отбеляза още депутатът от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4609 |11.03.2015 М. Андреев: Дано Бъчварова бъде българската Желязна лейди . 18| 6441 |04.03.2015 Андреев: Скандално е присъствието на руски политици на митинг на Атака . 26| 6181 |20.02.2015 Ново изисване в Европа: Старите печки на боклука . 3| 5075 |18.02.2015 Желяз Андреев: Всеки 3-и ученик и 40% от студентите се друсат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads