Реклама / Ads
6| 4648 |12.11.2014 НОВИНИ

М. Андреев: Защо Пеевски трябва да има повече от мен?

.
С какво Пеевски е повече от мен? Защо трябва да има повече от мен? Този риторичен въпрос зададе Методи Андреев от ГЕРБ по време на заседанието на временната парламентарна комисия, която трябва да изработи новия правилник, по който ще действа 43 НС. С репкита си той коментира факта, че депутатът от ДПС се движи с голяма охрана около себе си.
 

Комисията сложи край и на партийното номадство и смяна на парламентарни групи. Освен това напусналите ПГ депутати от „независими" стават „нечленуващи".

 

Независимите изобщо не са независими, най-малко са зависими от своите интереси, каза Методи Андреев.Още в началото ГЕРБ и БСП се захапаха за работното време на комисията, като председателката й Десислава Атанасова поиска да наложи ударно темпо на работа. След това депутатите се скараха и кой да се грижи за реда в кулоарите на НС. По правилник се предвижда да се разширят правомощията на квесторите и освен да следят за спазването на реда в пленарна зала, да се грижат и за добруването в кулоарите, пише нюз. бг.

 

Четин Казак от ДПС обаче поиска кулоарният мир да се повери на служителите от НСО. Има си служители на НСО, те са по-компетентни, когато става въпрос за поддържане на реда, смята той.

 

Изказването му предизвика гнева на Методи Андреев от ГЕРБ, който се оплака, че депутати се разхождали из кулоарите с личната си охрана. С тази си реплика той визира Делян Пеевски, който е с личния си гард в НС. Методи Андреев не иска още лидерът на ДПС Местан да се движи в НС в компанията на държавните гардове.

Бе определено, че всеки народен представител може да членува само в една парламентарна група. Народният представител може да я напусне, като подаде писмено заявление до ръководителя на групата и до председателя на Народното събрание, което се съобщава на пленарно заседание.

При напускане на парламентарна група или изключване от състава й народният представител губи мястото си в постоянните комисии като представител на съответната парламентарна група, в делегациите на Народното събрание и други изборни длъжности в Народното събрание.

Народен представител, напуснал или изключен от парламентарна група, става народен представител, „нечленуващ в парламентарна група".

 

Близо час депутатите изгубиха за това дали НПО-тата трябва да участват в консултативния съвет към парламента или не. От ДПС смятат, че мястото им е в комисиите, а не в съвета. Ще стане хаос в този консултативен съвет, предположи Четин Казак. Той прогнозира наплив на неправителствени организации в съвета. Правим пълна амалгама, изтъкна Казак. По думите му досега в консултативния съвет участвали университетски преподаватели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4450 |10.11.2014 Андреев: Борисов няма да взима еднолични решения . 45| 11352 |08.11.2014 Москов: Защо Алексей Петров иска банка „Виктория”, си е негова работа. . 30| 4516 |07.11.2014 Кунева: Редом с "Кой" сега има и въпроси "Кога", "Защо" и "Как" . 5| 4597 |05.11.2014 М. Андреев: Министрите нереформатори ще срещнат отпор от мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads