Реклама / Ads
34| 5701 |19.11.2013 НОВИНИ

Андрей Райчев: Бареков е Лудогорец, а реформаторите - "лудо"

.
Ако БСП и ГЕРБ са ЦСКА и Левски, то Бареков е опит за Лудогорец. Има и други - Яни Янев, Волен Сидеров. Реформаторите са просто "лудо", коментира ситуацията в страната социологът Андрей Райчев и се пошегува с хората от Реформаторския блок, коментирайки социологическото проучване на "Галъп".
 

От февруари досега политиката друса.Оттук идва песимизмът на хората.Народът не е разделен  Има народно напрежение към елита като цяло. Елитът насажда напрежение, каза още Райчев.Според него дори между СДС и БСП е нямало такъв блокаж едно време. Нямаше такава степен на ненавист.В страната има поляризация на елитите, битка на живот и смърт, борят се за пълна победа,смята той.

Хората на улицата са десни с леви искания, те са граждани с политически искания, претендират да са народни, а са елитарни.Имат самочувствието на такива, а не  на обикновени хора, посочи Райчев.

Една четвърт твърдо искат да си върви правителството, една четвърт искат веднага да се махне правителството, а другите казват, че то не се справя със ситуацията. 65% искат нови избори - но го искат в различно време. Останалите казват, че тази ситуация не може да продължи дълго, а другите искат да дойде на власт Борисов, коментира още социологът.

Те ще направят избори, когато им е изгодни. Те смятат, че Борисов ще влезе в затвора, че е тип Жорж Ганчев. Но има един милион хора, които харесват Борисов. Те не разбират, че бъдещето на страната минава през избори. Те очакват да спихне балона. Те смятат, че балонът Борисов се надува и всеки момент ще се спихне. Това няма да стане., коментира позицията на властта за изборите Райчев. А Борисов има същата илюзия за Станишев. Че БСП ще отиде но кино, допълни той.

Гражданското общество уплаши властта до смърт Следващата власт няма да прави тука има, тука нема Вече не смеят да замитет всичко под килама. Но гражданското общество не е политическо движение. Те казват, какво да се прави. Оттам насетне почва ляв или десен път. Гражданското общество не разказва бъдеще, политиците разказват бъдеще. Гражданското общество ги изплаши и затова ценят гражданските прояви, каза още социологът.

Според последното проучване на „Галъп интернешънъл" ако изборите бяха днес, БСП събира 21.4 процента от гласовете, а ГЕРБ - 18.1 на сто от избирателите. Четирипроцентовата бариера преминават още Реформаторският блок (6.7%) и ДПС (5.9%).

Атака получава 2.4%, а НФСБ 1.7%.

Двойно нараства подкрепата на политическата формация на Николай Бареков. През този месец 1.6% заявяват, че биха гласували за нея в открит въпрос.

Изследването на Галъп отчита, че студентската окупация се подкрепя от близо половината от българите. Хората намират исканията им за справедливи, но не одобряват метода им на протест. Расте обаче песимизмът на българите. 72% казват, че положението в страната ни ще се влошава.

Почти безпрецедентна е ситуацията и при президента. Доверието в институцията спада до критичните нива от 30%, а недоверието към правителството е 65%.

Относно бежанския казус 60% от хората са съгласни, че бежанците са изпаднали в беда хора и е човешко да им се помага. Над половината обаче се съгласяват и с твърдението, че не е справедливо България да отделя пари за бежанци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5339 |18.11.2013 Кутев: Бареков се вживява в ролята на месия . 109| 6680 |18.11.2013 Бареков: Аз съм незаобиколим фактор в българската политика . 88| 6814 |17.11.2013 Бареков поведе 10 000 към централите на ГЕРБ, БСП и ДПС . 23| 5193 |16.11.2013 Разбиха офис на Бареков в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads