Реклама / Ads
30| 5915 |25.09.2013 НОВИНИ

Андрей Райчев:Борисов поддържа илюзията, че се връща на власт

.
Бойко Борисов се мъчи да поддържа една важна за него илюзия. За ГЕРБ е страшно важно да поддържат илюзията, че всеки момент ще се върнат на власт. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ социологът Андрей Райчев. По думите му с това се прави опит да се удържи резкият спад на доверие към бившите управляващи.
 

"ГЕРБ правят истерично усилие да натискат някакво копче, да играят някаква игра, за да поддържат илюзията. Те ще играят тази игра, докато не се отрезвят хората. Тази тактика е животоспасителна за партията. От гледна точка на нормалния ГЕРБ-ер обаче бившите управляващи трябва да си седнат на задника и да работят така, че да спечелят изборите след 4 г. Според мен в момента ГЕРБ правят грешка след грешка", посочи социологът. Археологът проф. Николай Овчаров, който е сред учредителите на ГЕРБ като гражданско движение, заяви, че в момента на България е нужно работещо правителство.

„Представата ни за ДПС като нещо малко, трябва да се коригира много сериозно. 1990 г., когато възниква двуполюсният модел, Ахмед Доган, лидер на една сравнително малка партия (от 320 000 души) се заявява като балансьор, който може – и го доказа да накланя везните. 90-те години Доган успя да увеличи електората си и премина от балансьор към партньор. Това много промени ситуацията в ДПС. Защото балансьор и партньор са много различни неща. Те са изключителни майстори на вота, просто изумително, в пъти превъзхождат останалите в индивидуалната работа с хората. Третото уникално е Младежкото ДПС. Изключително високо равнище, бърза мобилност и голямо самочувствие. Те вече имат друг вид самочувствие и присъствие“, заяви социологът.

„Да, това е една изключителна дисциплина. Работя в Лудогорието и виждам каква дисциплина има сред симпатизантите на ДПС“, допълни проф. Овчаров.

„Турците са най-трудолюбивото и дисциплинарно население на България. Те са хора честни. ДПС е нормална партия, няма защо да казваме, че тя е по- от другите. Виждал съм как те създават действителни кадри. ДПС неоснователно се демонизира и сатанизира“, каза още археологът.

„Вместо да се благодарим на Господа Бога, че имаме не религиозна, не ислямска, а светска партия, ние сме тръгнали да ровим“, намеси се Райчев.

Проф. Овчаров настоя да внесе в разговора и присъствието на Георги Първанов в политиката. „Ако действително Първанов смята да направи нещо, то е да социалдемократизира БСП и да привлече много други хора, които не са свързани пряко с лявото пространство“, заяви проф. Николай Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 5339 |17.08.2013 65-и ден: Малоброен протест, огънят поддържат тромби и вувузели . 41| 5885 |22.07.2013 Минчо Спасов: Плевнелиев да поддържа пълна прозрачност за офшорките . 56| 7924 |14.07.2013 Проф. Андрей Пантев: Революцията не е купон или едно хорце . 28| 5749 |11.06.2013 Андрей Ковачев към евросоциалистите: Гордеете ли се със Станишев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads