Реклама / Ads
90| 10608 |20.12.2013 НОВИНИ

Андрей Райчев към Огнян Минчев: Думите ти са логорея, скимтене на една класа, че загива

.
Източник: Булфото
Социолозите Андрей Райчев и Огнян Минчев се скараха в ефир за ситуацията в България. „Има разделение на елита, но не и на България. Г-н Минчев е представител на този елит”, атакува Райчев.
 

Той не издържа на философстването на колегата си и заяви: „Това е логорея, скимтене на една класа, че загива”.

 

Логорея значи безфактическо говорене, контрира Минчев и започна да бомбандира с въпроси, на което Райчев отвърна: Откъде да знам, да не съм на изпит.

 

За да се поуспокои атмосферата, той реши да говори за проблемите в страната, които не се обсъждат. По думите му първият е, че нацията загива демографски. През тази година са се родили около 60 000 деца, отбеляза Райчев. Вторият - капиталистът не се справя с конкуренцията в частта малък и среден бизнес. Третият – „Разминаваме се с хай-тека. Светът се развива, а ние нямаме нищо”, обясни социологът.

 

Противно на очакванията му Минчев се съгласи с казаното от него. „Вместо да се занимаваме с тези проблеми, за нас важните въпроси са данъкът за хазарта, по какъв начин да се фалира НЕК”, захапа той.

 

Тогава търпението на другия гост на „Панорама” Михаил Миков се изчерпа и той се намеси в нажежения до червено разговор. „Наблюдавам ви от години, г-н Минчев. Вие преживяхте метаморфоза – мутирахте от преподавател по научен комунизъм в политик”, отбеляза шефът на Народното събрание.

 

„Тогава нямаше научен капитализъм”, сопна се социологът.

За да свали напрежението, водещият смени темата и я насочи към прогнозиране на резултатите на предстоящите избори.

 

До май няма да има избори. На мен ми се струва, че управляващите ще победят. Партиите около Бареков или новите сини ще имат преднина. Бареков расте като гъба след дъжд. Реформаторите започнаха разцепление  и за тях важи шекспировата фраза: „Започна зле и злото е напред”, коментира Райчев.

 

Проблемът е политическата система в страната. Тя трябва да се обнови с нов тип. Само с едни избори няма да се променят нещата, смята Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5706 |19.11.2013 Андрей Райчев: Бареков е Лудогорец, а реформаторите - "лудо" . 55| 6763 |11.11.2013 Минчев и Райчев си повишиха тон за капитализма и гнева . 39| 5868 |09.11.2013 Огнян Минчев: Отстраняването на Бисеров е свързано с "Южен поток" . 2| 8545 |04.11.2013 А. Русов: Не мога да кажа кой е убиецът на Андрей Луканов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads